Skocz do zawartości

[hamulce tarczowe] Smar na tarczy. Wiem, że było, ale zabacz i Pomóż :)

UnicycleQxy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem. Przy smarowaniu łańcucha, przez nieuwagę kropla oleju spadła na tarcze. Wiedziałem od razu co to znaczy. Szybko przetarłem tarcze, ale wiadomo, jaki jest efekt nieuwagi - wiele słabsze hamowanie i mocne grzanie się tarczy.

Zdaję sobie sprawę, że ten temat był omawiany na forum, ale rower mam od niedawna i nigdy nie miałem doczynienia z hydraulicznymi hamulcami tarczowymi. Nie chce niczego zepsuć, więc proszę was o pomoc. Zależałoby mi tam, aby to był pewnego rodzaju Toutorial [co odkręcić, gdzie przytrzymać itp.], bo jak już mówiłem, nie znam się na tym, a na pewno dobry Toutek przydałby się również innym.

Czytałem coś o metodzie 'na piekarnik', ale proszę, żebyście trochę to rozbudowali.

Dorzucę kilka fotek, żeby można było napisać dokładnie, kierując się obrazkiem.

img1628d.th.jpg

img1627h.th.jpg

img1626vo.th.jpg

img1625m.th.jpg

Liczę na Was ;)

Pozdrawiam,

UnicycleQxy

Też kilka razy zatłuściłem tarcze i klocki. Tarczę polecam odtłuścić acetonem(tylko dokładnie, każde wycięcie itd). Natomiast klocki wymoczyć w owym acetonie a następnie jeżeli posiadasz wypalić opalarką elektryczną lub w piekarniku jak koledzy wspomnieli. A następnym razem uważaj bardziej gdzie lejesz olej :thanks:.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...