duberhio Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam. Zastanawiam się nad zakupem roweru. Służyć mi on ma do jazdy głównie po drogach, ale nie wykluczam także jakiegoś terenu, lasu, czy czegoś podobnego. W oko mi wpadł taki b'Twin. Możecie polecić coś lepszego do tych rzeczonych 600 zł? Czy jakbym już zakupił tego Rockridera, to mogę potem do niego jakiś amortyzator wsadzić, prawda? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 9 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Tak, jesli go kupisz to mozesz wlozyc do niego co tam chcesz. Moze taki Kross Hexagon za 680PLN : http://www.allegro.pl/item1069192824_rower_kross_hexagon_v2_19_meski_okazja.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duberhio Napisano 9 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 W tym Krossie zdaje się są lepsze przerzutki, prawda? Jakiś mi się taki malutki wydaje. Ten będzie odpowiedniejszy dla mojego wzrostu (183 cm). Za tą cenę to chyba przyzwoite rozwiązanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cragmite Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Na pewno nie możesz nic dołożyć? Kilka godzin temu byłem w Decathlonie i jeździłem na: 5.0 5.1 5.2 8.1 9.1 Te dwa ostatnie odpuść sobie ze względu na cenę. 5.0 nie przypadł mi do gustu, sztywniak jakiś. 5.1 już ma amorek i całkiem fajny, ale jak dla mnie za wąska kierownica. 5.2 to już cudo. Sam sobie taki kupuję, bardzo mi się podoba. Specyfikację masz na stronie Decathlona jak i b'Twina. 5.1 kosztuje 749zł, a 5.2 - 999zł. Jeśli mógłbyś dołożyć, to było bo super, a jak nie to trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duberhio Napisano 9 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Możesz podrzucić linka do tego 5.1 w Decathlonie? Znajduję tylko damkę. Chyba ślepy jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Nie jesteś ślepy, nie mają go na stronce. Jest tylko damka i to końcówka. Rockrider 5.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duberhio Napisano 9 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 O, całkiem sympatyczny jest. Semi slicki ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Wiesz co, chyba Rockrider 5.1 został zastąpiony przez FIVE.1. Ciężko znaleźć dokładną specyfikację obu tych rowerów, ale z tego co widzę na zdjęciach to FIVE.1 ma ciut lepszy amor a napęd jest ten sam. O dziwo, cena też jest ta sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
superb Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 myślę, że RR 5.1 spełni twoje oczekiwania, sam mam i chociaż już jestem zdecydowany na zmiany to byłem z niego zadowolony. bez fajerwerków, ale dobry rower. ostatnio katowałem go w lasku nieopodal Kozanowa, nazbierał dużo błota i byłem przekonany że to już jego koniec, ale miło się zdziwiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duberhio Napisano 9 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Ale przerzutki to zdaje się podstawowe Shimano SIS, nie? Chyba jakością nie grzeszą. Nie ma co wymagać cudów od roweru za 750 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pantr Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Mam pytanie związane z tematem.Dysponuję kwotą 600 zł i potrzebuję kupić rower jak najszybciej. Gdybym miał więcej czasu uzbierałbym na polecanego przez wielu ludzi hexagona, ale nie mam tego komfortu. Ostatnio jeździłem na rowerze Huffy z dużą prędkością(modelu nie znam) po lasach,nierównościach. Obecnie jestem zmuszony znaleźć tańszy zamiennik roweru, który nie rozleci się po krótkiej chwili. We wcześniejszych postach polecaliście ten egzemplarz , ale ze względu na moje upodobanie do szybkiej jazdy ten model odpada (jest jakiś cienki i należy do kategorii rowerów trekkingowych). Znalazłem kilka rowerów, które mieszczą się w ustalonej granicy cenowej: http://www.allegro.pl/item1062793063_rower_gorski_kross_dragon_26_bialy_nowosc_2010.html http://allegro.pl/item1068479275_carrat_mtb_nowy_3_rozmiary.html http://allegro.pl/item1066677727_olpran_phantom_shimano_26_czeski_rower.html Proszę o opinie na temat powyższych propozycji. P.S. Proszę o nie pisanie o możliwości kupienia markowych rowerów w niskiej cenie, bo śledzę "sytuację na allegro na bieżąco. Trochę żałuję, że początkowo moja górna granica wydatków kończyła się na 500 zł, ponieważ być może nie przerwałbym tej licytacji.A według Was ten scott jest wart swoich pieniędzy? Pomyliłem tematy i swój poprzedni post umieściłem w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.