Pitof Napisano 11 Sierpnia 2010 Napisano 11 Sierpnia 2010 Tam masz mocowanie tarczy na center-lock, więc możesz wymienić na inne o takim mocowaniu. Tylko po co? To nie są złe hamulce. Zaciski są takie same jak w Deore LX. W Scraperze występują dwie wersje tych hamulców - z fajną klamką na 2,5 palca i z taką lagą na 4 palce. Ile mógłbyś wziąć to nie wiem, ale wystawiane były za tyle.
Zelek Napisano 16 Września 2010 Napisano 16 Września 2010 Witam, przymierzam się właśnie do zakupu Street Scrapera i mam pytanie: wybrać rocznik 2008 czy 2009? Cenowo jest tak samo właściwie. Z tego co widać w specyfikacji i ze zdjęć to różnią się siodłem i manetkami od hamulców. Mógłby ktoś się wypowiedzieć czy bezpiecznie jest teraz kupować rower z 2008 roku? Nie ma to wpływu na stan? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Marek
Zelek Napisano 16 Września 2010 Napisano 16 Września 2010 Witam, przymierzam się właśnie do zakupu Street Scrapera i mam pytanie: wybrać rocznik 2008 czy 2009? Cenowo jest tak samo właściwie. Z tego co widać w specyfikacji i ze zdjęć to różnią się siodłem i manetkami od hamulców. Mógłby ktoś się wypowiedzieć czy bezpiecznie jest teraz kupować rower z 2008 roku? Nie ma to wpływu na stan? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Marek
iras76 Napisano 16 Września 2010 Napisano 16 Września 2010 wszystko zależy od ceny a raczej różnicy w cenie pomiędzy tymi rocznikami poza siodełkiem różnią się jeszcze kolorem widełek co do klamek to zależy które lepiej leżą pod palcem wg. mnie lepiej i bardziej ergonomiczne są krótkie ale co do typu roweru bardziej pasują długie którego nie wybierzesz będziesz zadowolony
Zelek Napisano 16 Września 2010 Napisano 16 Września 2010 dzięki iras76, a miał ktoś może do czynienia z 2 letnim rowerem, który po prostu gdzieś stał w magazynie? nie dzieje się nic z nim złego?
poohutch Napisano 12 Września 2011 Napisano 12 Września 2011 dzięki iras76, a miał ktoś może do czynienia z 2 letnim rowerem, który po prostu gdzieś stał w magazynie? nie dzieje się nic z nim złego? Ja dla żony kupiłem crossa crow meadow właśnie takiego dwuletniego leżaka magazynowego i niestety kosztowało mnie to wymianę ogumienia: na oponach wyraźnie widać było pęknięcia na całej praktycznie powierzchni, a obydwie dętki poszły w ciągu pierwszych 20 kilometrów. Pewnie sklep by naprawił te szkody, ale nie zgłaszałem reklamacji z lenistwa. W temacie Scrapera, to nie mogę zdzierżyć wyglądu tego widelca, i jego sztywności. Eksperymentował ktoś z carbonowym? Powinno to rozwiązać oba problemy. Wydaje się to najlepszym rozwiązaniem na asfalt, lepszym również niż amor. Ale zawsze jest jakieś "ale", co myslicie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.