Skocz do zawartości

[Rower] Kross Crow Preria czy Unibike Viper GTS

ropian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mój obecny rower dogorywa (10- letni kross grand gold)a po ostatniej wyciecze po Augustowie stwierdziłem że potrzebuję zakupić nowy rower , aby pojeździć szlakami rowerowymi (z reguły jest to mieszanka lasów ,piasku i asfaltu)w różnych częściach Polski po przeczytaniu forum postanowiłem wybrać crossa(mam nadzieję ze da radę)

proszę o doradzenie czy lepiej wybrać

Viper GTS

czy

kross_crow_preria_limited_hydrauliczne_hamulce

wizualnie ze zdjęcia mnie i żonie podoba się kross ale viper tez zły nie jest poza tym mam bliżej do sklepu aby dobrać dobra ramę

co mnie nurtuje

co dzień dojeżdżam do pracy jakieś 10km po asfalcie ale mam tez parę ładnych krawężników po drodze i wolałbym mocniejsze obręcze (który ma ?)

jakie max szerokie opony można założyć jakbym potrzebował agresywniejszego bieżnika i szerszej opony?

(wzrost 184 waga 82 tak do kompletu,84cm dł nogi) mam nadzieje ze 21 rama będzie dobra

Czy warto dopłaca do vipera co ma lepszego niż kross ?

pozdrawiam

Robert

Napisano

Witam,

Viper ma zdecydowanie lepszy amortyzator i lepsze korby. Zobacz sobie jeszcze na ten rower.

hm rometa jakos nie bralem pod uwage do tej dwojki dochodzi

kross rubble

z tego co widze to nawet ma jeszcze lepszy osprzet

Napisano

No czyli został rubble kontra viper

mam takie pytanie jeśli chodzi o obręcze które są lepsze? , viper ma szer 19mm i 36 szprychy co jest chyba mocniejsze w krosie nie mogę znaleźć wymiaru i z rysunku wychodzi 24 a na innych jest chyba 36

(chodzi mnie o możliwość w razie czego wsadzenia opony z bardziej agresywnym bieżnikiem i szerszej jakby teren jakiś trudniejszy był)

pomiędzy tymi rowerami to rubble chyba ma lepsze trochę przerzutki jedynie wątpliwości co do hamulców mam

najgorsze ze tam rama w krosie jakaś spłaszczona trochę niezbyt ładnie wygląda

co do wielkości ramy z obliczeń wynikało ze około 22 cali powinienem mieć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...