Skocz do zawartości

[napęd] Działanie XT rd-m772 i manetki sl-m660

christop

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam takie pytanie mam manetki shimano slx sl-m660 i kupiłem przerzutkę xt rd-m772 i długim wózkiem. Pytaie jest następujące, bo gdy zrzucam bieg to mi wrzuca i na odwrót. Wydaje mi się ze jednak powinna być inna sprężyna, ale w sklepie którym kupowałem taka mi dali jak powiedziałem ze chce do rapid fire, z resztą czytałem też trochę na internecie i wszędzie jest napisane że rd-m772 jest przerzutką do rapid fire więc o co chodzi. Czy tak poprostu musi być czy zmienić przerzutkę na taką z odwrotną sprężyną, bo już się pogubiłem. Z góry dzięki za pomoc.

A i jeszcze jedna kwestia zastanawiałem się czy to nie problem np w tym że manetki xt są do normalnej spręzyny a slx do odwrotnej, w co wątpie? Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam

Napisano

A no to dziwne, zawsze myślałem że przednią się wrzuca biegi dolnym i tylną tak samo to samo ze zrzucaniem a okazuje sie ze jest inaczej.

Napisano

Dolny cyngiel - lżejszy bieg .

Górny - cięższy .

Przerzutka na tej manetce działa dość dobrze , jednak ciężko jest wyregulować 4-5-6 dobrze ( bynajmniej u mnie) no i sama manetka jest wrażliwa na gleby .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...