Mod Team mrmorty Napisano 30 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 30 Stycznia 2011 No i w takim warsztacie uzyskasz też odpowiedź. Ja po wymianie oleju w silniku albo rozdaję go sąsiadom do malowania płotów, albo idę do warsztatu(tam też jest sklep) gdzie ten olej kupowałem i tam im oddaję.
Mod Team michuuu Napisano 30 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 30 Stycznia 2011 Tam gdzie kupujesz olej możesz oddać zużyty tak jak to jest ze sprzętem AGD?
XxUzixX Napisano 30 Stycznia 2011 Napisano 30 Stycznia 2011 Teraz przeczytałem cały temat i muszę zasmucić co nie których bo w ramie nie ma czegoś takiego jak dziurki do odprowadzania wody... te wszystkie dziurki są po to aby odprowadzać gazy ze środka ramy przy spawaniu. Wyczytałem to w książce: "zinn i sztuka serwisowania roweru górskiego"
Mod Team mrmorty Napisano 30 Stycznia 2011 Mod Team Napisano 30 Stycznia 2011 Nie chcę tu herezji siać i nie wiem jak to jest z olejem(czy tak samo jak z AGD - odbiór obligatoryjny, czy nie). Jeśli kupujesz w sklepie to nie widzę takiej możliwości, no bo jak? Kupuję olej w Tesco i później im w takim wiaderku po farbie oddaję? W moim przypadku opiera się to na dobrej woli tych utytłanych smarem ludków w warsztacie(czasami na nich mechaniki mówią, choć ja wolałbym użyć w określaniu ich jakąś branżową odmianę konowała, zwłaszcza po wymianie u mnie w samochodzie uszczelki pod głowicą). Zresztą jaką różnicę robi im przyjęcie tych 4 litrów zużytego oleum dodatkowo? Jeśli jest to ważne, to gdy trochę wyzdrowieję, ruszę się i zapytam jak to jest. Co do dziurek w ramie - wodzie w ramie to chyba nie przeszkadza, że to dziurki na gazy i sobie tędy spokojnie wypływa, jak tylko do ramy wpłynie . Zresztą weź to wodzie wytłumacz, zwłaszcza, że do niedawna była w formie gazu i sobie z chmurki spadła.
Mod Team mrmorty Napisano 2 Lutego 2011 Mod Team Napisano 2 Lutego 2011 jeśli to kogoś jeszcze interesuje - zapytałem dziś w warsztacie, który dotychczas zajmował się wymianą oleju w moim aucie, jak to jest z zużytym olejem - powiedzieli mi - przynieś, byle nie hurtowe ilości, zapytałem a jak to jest w innych warsztatach? - odpowiedzieli - pewnie tak samo...
Artro Napisano 3 Lutego 2011 Napisano 3 Lutego 2011 Tylko żeby się nie okazało, że oni ten zużyty olej w ramach absolutnej ekologii jeszcze raz komuś do samochodu wleją
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.