kevin Napisano 8 Czerwca 2010 Napisano 8 Czerwca 2010 Witam, Mam pytanie do was jaki plan treningowy ułożyć może zacznę od tego że mam 15 lat, i będę jeździł na maratonach typu BM. Mam w tym roku na liczniku coś około 1500 km, więc z kondycją nie jest tak źle.Muszę na pewno poprawić technikę w terenie bo to jest mój najsłabszy punkt. Trenuje już rok i staram się robić przynajmniej jeden dzień odpoczynkowy w tygodniu. Chodzi mi oto jak najlepiej rozpracować tydzień tak aby być w TOP 10. Pozdro.
Sathgart Napisano 26 Czerwca 2010 Napisano 26 Czerwca 2010 Nikt ci nie odpowie na te pytania. Nie ma uniwersalnego treningu dla wszystkich. Najpierw obierz roczne plany, co chcesz osiągnąć, gdzie się ścigać, potem zaplanuj miesięcznie, ile godzin poświęcisz na jazdę, a na końcu rozpisz to tygodniowo, pamietając, kiedy chcesz osiągnąć szczyt swoich możliwości. Trenuj trzy togodnie, następnie tydzień nie szalej, lekka, spokojna jazda regeneracyjna. Możesz też co cztery tygodnie. Jeśli chcesz technikę poćwiczyć, to znajdź sobie trudny technicznie zjazd w lesie, dużo korzeni, dziur itd. Tylko nie jedź 50 km/h od razu Możesz też popróbować skoków na krawężnik i jazdę na tylnym kole. Bardzo dobrym ćwiczeniem jest też jazda na krawężniku. Staraj się utrzymać na nim jak najdłużej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.