Skocz do zawartości

[koła] Zaplatanie kół w Koszalinie

Adunaphel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie. Chciałbym zasięgnąć porady odnośnie rzetelnego serwisu na terenie Koszalina, w którym zaplotą mi koła z powierzonych elementów (DH 19 + piasta Deore). W serwisie na Legnickiej niestety odwalili lipę i zmuszony jestem do ponownego kupna kółek :rolleyes:. Pragnę uniknąć znów kosztownych pomyłek i oddać obręcze w fachowe ręce. Za wszelakie sugestie odnośnie fachowości koszalińskich serwisantów będę mocno wdzięczny.

Napisano

W jakim sensie odwalili lipę?? Jeśli coś uszkodzili lub zrobili nie tak to powinni to naprawić. Jakby chodziło o Bydzie to bym Cie od razu skierował do centrum rowerowe (mi Mario(pozdrawiam :icon_cool: ) złożył b.dobrze ,zero strzelania ,przesuwania itp.)

Napisano

Centryczność ustalili mi chyba na oko:). Moja to wina że koło się rozpadło bo nie sprawdziłem napięcia szprych. Opukałem tylko niektóre co by się upewnić że robota dobrze wykonana, a że na te luźne nie trafiłem... Wiara w umiejętności albo fachowość serwisantów została u mnie zachwiana.Koło wycentrowane było idealnie, z tą jednak różnicą że kilka szprych nie było napiętych (nie chciało się pewnie panu "mechanikowi" bawić z dokręcaniem i regulacją),co ostatecznie skończyło się dla mnie niemiłym upadkiem i obręcz miałem do wyrzucenia.Zapleść koło polegając na nieocenionym "Zinn i sztuka serwisowania roweru górskiego" sam potrafię. Od fachowca oczekuję dopięcia wszystkiego na "ostatni guzik". Wycentrowania i napięcia; za tą usługę jestem w stanie zapłacić jak za "zaplot" całego koła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...