Skocz do zawartości

[Trasa Tarchomin - Dolny Mokotów] Pomysły na przejazd

Belze

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Potrzebuje pomysłu jak taką trasę pokonać. Generalnie, kombinowałem nad tarchomin-starzyńskiego, starzyńskiego gdańskim do wisłostrady, powiślem na pl 3 krzyzy, z pl do parku morskie oko (punkt docelowy). Ale nie mam pojęcia jak to wygląda w praktyce. Może lepiej przez starówkę? A może przez most świętokrzyski bądź łazienkowski? Wolałbym całość przejechać ścieżkami/chodnikami nie wbijając się na zakorkowaną jezdnię.

Będę wdzięczny za każde wskazówki :(

Napisano

Łazienkowskim to nie, bo będziesz musiał się po schodach nosić. Na świętokrzyskim jest ścieżka, ale chyba nie ma do niej dobrego dojazdu po prawej stronie Wisły.

A jeśli schody nie przeszkadzają to mostem Grota, na Żeraniu jest podjazd po prawej stronie mostu, za Wisłą po schodach i na ścieżkę wzdłuż wisłostrady, przed śląsko-dąbrowskim w prawo na ścieżkę przez Mariensztat, Powiśle do agrycoli, na górę do Al. Ujazdowskich i dalej jazda ścieżką. Jak nie chcesz pod górę jechać to można pokombinować coś z chodnikiem na Czerniakowskiej i Gagarina.

Napisano

Wolałem uniknąć Grota, ale z tego co dziś widziałem i Gdański nie za dobrze wygląda ze strony rowerzystów, więc pewnie tak się wybiorę. Nie miałem właśnie pojęcia gdzie mam skręcić z Wisłostrady, przez Mariensztat będzie zdecydowanie spokojniej.

Dzięki za pomoc.

Gdyby ktoś miał inny pomysł to zapraszam :)

Napisano

Gdański nie za dobrze? przecież ścieżko-chodnik jest ;) tylko na dole na poziomie tramwajowym, ale ludzi mało chodzi. No może nie ostatnio bo sporo ludzi ogląda wielką wodę :rolleyes:

Jadąc z Tarchomina przejeżdżasz Rondo Starzyńskiego, za rondem w prawo na ścieżkę, koło zoo i wjazd na most, na dolny poziom. po lewej stronie Wisły dzikim zjazdem, tak żeby już nie przekraczać Wisłostrady na światłach i jedziesz w kierunku starego miasta.

Napisano

Faktycznie, cos mi sie przypomina ;p człowiek codziennie autobusem tamtedy jezdzi to nawet nie wie o tym :rolleyes:

Napisano

Dziś spróbowałem wycieczki do pracy. Trasa: tarchomin -> swiderska, ekspresowa, modlinska(lewa strona ulicy), jagiellonska, most gdanski, wislostrada -> za mostem śląsko dąbrowskim w lewo, ul. dobra -> powislem az do agrykoli - wjazd na górę, al. ujazdowskie -> belwederska -> p. Morskie Oko.

masakrą jest przejazd przez wiadukt nad kanałem żerańskim, bardzo źle się jeździ chodnikiem przy jagiellońskiej, za to dalej od ronda starzyńskiego do punktu docelowego ślicznie, malowniczo, polecam :)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

masakrą jest przejazd przez wiadukt nad kanałem żerańskim, bardzo źle się jeździ chodnikiem przy jagiellońskiej, za to dalej od ronda starzyńskiego do punktu docelowego ślicznie, malowniczo, polecam B)

jagiellońską zawsze można objechać ulicą Golędzinowską - teren PKP, cisza spokój. Można na nią wjechać z Marywilskiej, albo przy Auchan i jechać do samego ronda Starzyńskiego. Trochę nadrabiasz, przyjemniejsza droga. Należy tylko pamiętać, że wyjechać z niej na Marywilską nie jest fajnie - bo to jednak ruchliwa ulica jak na skręt w prawo, no no na odcinku Auchan - Marywilska są 2 wiadukty pod którymi robią się solidne kałuże..

Napisano

Ja jeżdże prawie codziennie na Mokotów trasą: modlińska, grota, wzdłuż Wisły, potem wzdłuz czerniakowskiej. Przy estakadach mostu siekierkowskiego skręcam w prawo i dolinką służewiecką do wilanowskiej.

Jedyny problem to tak naprawdę wyjazd i wjazd na Tarcho. Ale dziś wieczorem mają otworzyć nam kładkę nad kanałem żerańskim! =D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...