michall51 Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 Witam kupiłem sigme 700 i wszystko pięknie, lecz mam taki mały problem, zmontowałem go to motoroweru SIMSON i gdy chciałem sprawdzic czy nie ma zakłucen od koła MAGNETYCZNEGO nie było ich ale gdy przyblizyłem go do koła magnetycznego wszystko się pokazała na ekranie każda ikonka tak jakby reset, i gdy juz się włączył z powrotem to na ekranie pozostały takie 2 strzałeczki nie wiem dlaczego... i od czego one są pomóżcie ...wyciąganie baterii nie pomogło... FOTO: http://www.fotosik.p...99910e6ad5.html
Czajnik Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 gdy licznik działa normalnie to strzałki pokazują porównanie prędkości aktualne do średniej. A teraz po namagnesowaniu licznika to nie wiem pewnie chip sterujący coś trafiło jak na mój gust już dobrze nie będzie działał
michall51 Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Napisano 7 Czerwca 2010 Ale licznik dobrze działa wg gpesu dobrze pokazuje tylko te strzałki cały czas są nawet gdy na liczniku jest tylko godzina, a o co dokłądnie chodzi z tymi strzałeczkami bo nierozumiem A moze mogę jeszcze raz jakos zresetować licznik aby one znikły??
Czajnik Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 a jak baterie wyciągniesz to gasną? a co do strzałek to może na przykładzie załóżmy że Twoja średnia prędkość to 20 km/h i jeżeli jedziesz poniżej tej prędkości to strzałka pokazuje w dół czyli poniżej średniej analogicznie jeżeli jedziesz szybciej niż średnia jak oscylujesz w granicach średniej to nie pali się żadna strzałka
michall51 Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Napisano 7 Czerwca 2010 Gdy wyciągne baterie to wszystko znika, a gdy włożę z powrotem to te dwie strzałki cały cas się swiecą nawet gdy licznik nie jest zaczepiony do podstawki, to co mam z tym zrobić???? ;( PO wyciągięciu bateri wszystko znika, strzałeczki też, a gdy włożę to pojawia się wszystko normalnie i strzałeczki też sie pojawiają, to mogę cos z tym zrobic? Jakos zresetować czy cos?
Czajnik Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 skoro dopiero go kupiłeś proponuje oddać go na gwarancje tylko raczej nie chwal się, że przyłożyłeś go do silnego pola elektromagnetycznego a jeszcze jedna sprawa zanim oddasz go do sklepu zobacz w instrukcji jak twój licznik pokazuje rozładowanie baterii bo być może te strzałki to oznaczają mogła się rozładować od pola magnetycznego
michall51 Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Napisano 8 Czerwca 2010 No nie wiem w instrukcji nic nie ma o rozładowaniu bateri, nawet nie ma opisu ikonek na wyświetlaczu, a licznik zamówiłem z allegro z przesyłką kosztował 61 zł, z org pudełkiem, ale nie wiem czy opłaca się go wysyłać z powrotem do nich i znwów 20 zł na wysyłke wydawać, może jest jakiś sposób aby go zresetować???, moze to pomoże... a w liczniku wszystko działa poprawie tylko te strzałeczki nie znikają...
dobry Napisano 8 Czerwca 2010 Napisano 8 Czerwca 2010 Wygląda na to, że uszkodziłeś matrycę LCD. No, może nie matrycę ale połączenie elektroniki z matrycą. Tam w środku jest taki specjalny sposób na łączenie matrycy z elektroniką. Taka gumka z owiniętymi drucikami. Pewnie się przesunęła. Ale to nie jest coś co jesteś w stanie naprawić sam, bo trzeba rozebrać licznik. Poza tym właściwie zgaduję, że to właśnie się stało. W każdym razie licznika nie rozbierałeś, więc spróbuj go zareklamować.
michall51 Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Napisano 8 Czerwca 2010 Nie chcę znów 20 zł za wysyłke płacic...bo on jest z allegro.pl , on się zresetował i to zostało te dwie strzałeczki, moze da się go jakos zresetować???? bo jak przyblizyłem go do koła magnetycznego to wszystkie ikonki się pokazały i znikły, tyko strzałeczki zostały, ma ktoś dokładny opis tych strzałeczek? SIGMA 700
ugupu Napisano 8 Czerwca 2010 Napisano 8 Czerwca 2010 Witam, A guzik prawda! jak jedziesz poniżej średniej wyświetla się dolna strzałka, jak w okolicach średniej to wyświetla się kropa a jak powyżej średniej to strzałka w górę. Przynajmniej tak mam w Sigmie bc1200 i tak miałem w poprzednich licznikach. Spróbuj wyjąć baterię i zostawić go bez baterii najlepiej na noc, może w ten sposób da się go zresetować. Pozdrawiam, Janek
Czajnik Napisano 8 Czerwca 2010 Napisano 8 Czerwca 2010 a ja mam sigmę 1609 wcześniej miałem stara 700 i jak się jedzie około średniej to nie ma żadnej kropki tylko strzałki znikają
michall51 Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Napisano 8 Czerwca 2010 U mnie nie ma żadnej kropki tylko te dwie strzałki... to w końcu jak to z tym jest??? Tak jak janek mówi sproboje na noc baterie wyciągnąć i zobacze...;]
michall51 Napisano 9 Czerwca 2010 Autor Napisano 9 Czerwca 2010 Dzięki wielke Janek, innym tez dziekuje, zostawiłem na noc licznik bez bateri i się zresetował, strzałeczek nie ma Tylko teraz zobaczymy jak zamontuje go czy będą te strzałeczki się pokazywały
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.