Skocz do zawartości

[amortyzator przedni] nowy amortyzator do 500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Od trzech lat jeżdżę Wheelerem Pro 1900 (rama 19") w którym postanowiłem wymienić amortyzator(80mm).

Ważę 63kg; amortyzator musi mieć mocowanie do hamulców V-brake, skok 80-100mm, oraz blokadę skoku.

Najlepiej jakby był powietrzny, ale wątpię, żeby za taką cenę było coś mądrego...

Przyznam, że czytałem już kilka tematów o podobnym tytule, ale dały więcej wątpliwości, niż pomogły (informacje typu: "ten dobry, ale drogi, ale za to dobra firma, a ten to tani i pewnie do niczego, ale lepiej tłumi")

Co więc możecie mi polecić?

Z góry dziękuję za pomoc.

PS. orientuje się może ktoś ile mój rowerek waży? Nigdzie nie mogę tego znaleźć..

Napisano

W tej cenie to chyba jedynie jakiś używany Suntour Epicon albo Rock Shox Tora. TUTAJ masz Epicona z blokadą skoku na goleni, model 2010 ale musiałbyś 100 zł dołożyć.

Napisano

Dosiadam i chwalę. Fakt że przesiadłem się z totalnej padliny ale na forum też chwalą tego budżetowego dmuchacza.

Też polecam Raidona - TUTAJ wersja "full wypas" z blokadą skoku w manetce na kierownicę.

Napisano

Twoje 70 a moje 63.. poza tym zależy to też od stylu jazdy. I jakoś nie ufam używanym amorkom..

Napisano

witam,

podlaczam sie do tematu ze wzgledu na podobna mase ciała 70kg i podobne fundusze na amora. chcialbym wydac do 600 zl. w zamian chcialbym zamienic XCR-a na cos lepszego (powietrznego?)

czekam na wasze propozycje

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Więc nic innego niż Tora(tylko i wyłącznie z Motion Control), albo Epicon.

Chyba że mogą być używki, to może wyrwiesz Recona, albo Rebe.

Kiedyś za podobną cenę widziałem R7...

Napisano

Przy tak niskiej masie ciała (ponizej 70kg) nie polecam Raidona. Lepiej kupić lepszą sprężynę. Chyba, że nie zależy Wam na czułości wtedy ok. Ja mam 76kg i Raidon jest trochę "tępy".

Napisano

RAIDON za tą cenę to dobry wybór jeżeli nie potrzebujesz nadmiernej czułości na małe nierówności, ja na powietrznym Raidonie zrobiłem ponad 5000 km i dalej działa bez zarzutów blokada sprawna zero wycieków itp. osobiście polecam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...