XL75 Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam, Jestem nowy więc sorry jak pojawią się pytania z gruntu śmieszne i oczywiste. W weekend w moim badziewnym, ale jedynym rowerze Grand B-250, urwał się łańcuch. W związku z tym, że od kupna nie zrobił więcej niż 1000 - 1500 km to raczej tragedia, ale do rzeczy. Od jakiegoś czasu silniej "przyciśnięty" lubił przepuścić więc myślę że do wymiany nadaje się też wolnobieg i tu rodzą się moje pytania. 1. Do tej pory w rowerze był chyba najprostszy wolnobieg w obiegu czyli Shimano MF TZ-06 (6 biegowy) czy można go wymienić na MF TZ-20 bez żadnych problemów? Czy wszystko będzie "pasować"? Jest jakaś różnica między tymi wolnobiegami? Może jest jakiś lepszy? 2. Druga sprawa dotyczy łańcucha do tego wolnobiegu. W moim mieście jest tylko Shimano UG-51. Wystarczy ten czy szukać w necie czegoś lepszego, ale właśnie czego? Chciałbym jak najszybciej coś zrobić z rowerem, więc byłbym bardzo wdzięczy za wszelkie odpowiedzi. Pytanie tylko czy odkręcę ten wolnobieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.