Woitek Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam, mam następujący problem z napędem i byłbym wdzięczny za pomoc w diagnozie. Otóż zawsze po zmianie biegu lub podczas ruszania, kiedy naciskam pedał, ten opada o jakieś 3/4 obrotu korby zanim napęd zacznie przenosić siłę na koło. Czasem muszę parę razy kręcić do tyłu i do przodu, żeby załapał. Nie wiem czy wyraziłem się dość jasno. Bardzo proszę o pomoc, co może być zepsute? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 sprawdz czy nie masz haka przerzutki skrzywionego sprawdz tez lancuch czy wszystkie ogniwa chodza luzno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 jesli masz wolnobieg, byc moze zabrudzil sie w nim mechanizm zapadkowy, mogl tez sie poprostu zuzyc, jesli kasete to przeczysc bebenek bo mogl sie zapchac brudem lub tak jak w przypadku wolnobiegu zuzyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawex17 Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 sprawdź raczej łańcuch, bo mi też się rozciągnął, ale zmieniłem na Shimano 'owski ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woitek Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Wygląda na to, że to faktycznie łańcuch. Nie jest w najlepszym stanie... ; ) Dziękuję wszystkim za poświęcony czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.