kimipl Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 Witam, mam pytanie odnośnie XCRa. Kupiłem ostatnio taki właśnie amorek i zamówiłem wersje 100mm. Niestety dostałem 120mm i zupełnie zepsuła mi się geometria ramy... nie mogę go oddać ale mam stary amorek Suntour XCM który ma 80mm skoku, więc tyle ile mógłbym mieć. Czy da się przełożyć z niego sprężynę i amortyzator się obniży? I czy sprężyna z XCMa jest tak samo twarda jak ta w XCRrze? Dodam że golenie mają takie same wymiary. Aha i czy opłaca się całkowicie usunąć elastomer? Z góry dzięki za odpowiedź na którekolwiek z mich pytań
Schwefel Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 Dlaczego nie możesz go oddać? Zamówiłeś 100mm, przyszedł 120mm czyli jest to niezgodne z umową. klik
enduroriderPL Napisano 8 Czerwca 2010 Napisano 8 Czerwca 2010 Z góry dzięki za odpowiedź na którekolwiek z mich pytań Wejdź do mnie na strone i zobacz jak obniżyłem swoje duro - jest cały dokładny manual, krok po kroku. Praktycznie każdy widelec tego typu obniża się tak samo SPRĘŻYN SIĘ NIE PRZYCINA W CELU OBNIŻENIA WIDELCA!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.