Skocz do zawartości

[Modernizacja]roweru

Tomek55555

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeżdżę obecnie takim rowerem klik Nie mam do niego zastrzeżeń jeśli chodzi o jazdę po lesie natomiast w jeździe ulicami jest strasznie powolny. Pewnie to wina szerokich opon ? A może czegoś jeszcze ? Może ktoś wyjaśnić ?Chciałbym mieć rower który równie dobrze jak ta Merida będzie się spisywał w lesie za to żeby lepiej, szybciej było na ulicy. Podpowiecie coć ?:) Do wydania 2000zł może z małym hakiem jeśli warto.

Odnośnik chyba nie działa, mój rower to Merida K-6, model z 2007r.

Napisano
Komunikat: chwilowa niedostępność

Szanowni Państwo,

Informujemy, iż z powodów technicznych mogą wystąpić utrudnienia w korzystaniu z portalu INTERIA.PL. W chwili obecnej trwają prace nad przywróceniem poprawnego funkcjonowania portalu.

Przepraszamy za utrudnienia.

Napisz jaki to rower.

Z mojej strony mogę Ci poradzić byś sprzedał obecną Meridę i zainwestował w crossa, jeśli Twoje wycieczki są leśno-miejskie.

Napisano

Jeśli masz 2tys zl to może warto zastanowić się nad nowym rowerem?

A jeśli nie chcesz zmieniać ramy, a dosyć dużo eksploatowałeś rower, warto wymienić cały napęd? Wiąże się to z wymianą tylnej piasty, lub koła, jeśli chcesz wymienić na kasetę (obecnie posiadasz wolnobieg). Również warto by było zainwestować w lepszy amortyzator. Ale to może ktoś bardziej obeznany w sprzęcie Ci podpowie co i jak.

Napisano

Pixon chciał zrobić dobrze, nie usunął wątku, tylko zmienił wczesniejszy tytuł na obecny aby był zgodny z regulaminem i podziękowania mu za to :) - ale wcześniej naszej nowej forumowej kolerzance chodziło (wnioskując z podtytułu) że szuka nowego roweru, zresztą widać że modernizacja obecnego jest raczej bez sensu.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi, raczej wolałbym typowego górala i tak myślę, że lepiej będzie kupić coś nowego. Żeby dojechać do lasu muszę ładny kawałek prześmigać po ulicach na których się męczę :/ i jestem wyprzedzany :thanks: z jazdy po lesie a tam gdzie jeżdże nie są to dróżki parkowe jestem już zadowolony, więc chciałbym rower nie gorszy do leśnych wertepów a szybszy do jazdy ulicami :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...