MieszkoI Napisano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Czyli ,tym razem nawiązując do tylnej przerzutki, gdy biegi w dół ( coraz większe koronki) wchodzą z trudnością trzeba naprężyć linkę kręcąc baryłką od siebie (siedząc na rowerze)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 To zależy czy nie masz przerzutki Low Normal. W przypadku zwykłej należy kręcić od siebie, a Low Normal do siebie. O ile oczywiście nie masz odwrotnie manetek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MieszkoI Napisano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 eh... już nie mam siły. Wczoraj wydawało się wszystko ok, ale dzisiaj gdy przetestowałem przerzutkę w trasie... tragedia. 1 i 2 blat wchodzą normalnie, zaś 3 z takim oporem, że nabawiłem się kontuzji kciuka. Ledwie daje się zmienić pchając w manetkę całą ręką (mam Rapidfire). Przy tym linka jest tak naprężona że mam wrażenie że zaraz puści. Chyba muszę wrócić do starej przerzutki, chyba że macie jeszcze jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Na pewno odkręciłeś śrubę H? To ona ogranicza maksymalne wychylenie prowadnika na zewnętrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MieszkoI Napisano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Tak... a może wymienię tego Down-Swinga na Top? Może to pomóc? Jak nie, to oddam Alivio z powrotem i wrócę do poprzedniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.