Skocz do zawartości

[pedały] kłopot

Olszak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam taki problem iż kupiłem sobie pedały zapłaciłem za nie 30 zł, ale nie o to chodzi. Przy przyspieszaniu kiedy nacisk na pedała jest spory słysze takie jakby stukanie strzelanie. W starych pedałach miałem to samo, myślałem że jak wymienie to minie ale niestety. W czym może być problem ??

Napisano

W takim razie pewnie to wina suportu, rozłóż go wyczyść i nasmaruj na nowo powinno zdecydowanie pomóc.

Ja rozłożysz to zobacz w jakim stanie są bieżnie łożysk i czy nie maja wżerów lub mechanicznych uszkodzeń.

Napisano

W suporcie. Spróbuj go dokręcić. Jak nie pomoże, to zależy od Twoich umiejętności. Jeśli nie jesteś zbyt 'obcykany', a chyba nie jesteś skoro zadajesz takie pytanie, to zaprowadź do serwisu. Za zwykły suport powinieneś zapłacić w granicach 30+ zł.

Napisano

Pojęcie mam bo wszystko robie sam tylko to mi nie wygląda na suport. Ale w sumie mogę ogarnąć suport bo dawno tam nie zaglądałem. Zobaczymy jakie z tego bd efekt

Napisano

W moim rowerze strzelał pedał właśnie w ten sposób (przy nacisku), dokręciłem konusa i kontrę i teraz pedałek kręci się z lekkim oporem, ale skasowałem luz więc już nie strzela. I u mnie tylko lewy strzelał. Jeśli chce Ci się bawić to zajrzyj do kulek i czy na pewno łożyska pedałów są dobrze skręcone.

Pozdrawiam

Napisano

Napisał, że wymienił pedały i jest dalej to samo więc pedały odpadają

Tak, tyle że w przypadku tanich pedałów nie jest niezwykłym zjawiskiem luzowanie się łożysk lub wręcz fabryczne ich niedokręcenie. Nie napisałem, że to na pewno pomoże, ale jeśli ktoś już rozbabrał przednią część napędu to można zajrzeć i do pedałów żeby ustrzec się przed podobnymi zgrzytami w przyszłości.

Pozdrawiam

Napisano

Mam KROSS-a A2 z 2010 roku. Mam w nim pedały NATTY CS-90KA. PO 300 km w lewym pedale zaczeło mi cos stukać. popsykalem to WD40 i pomogło na jakies 10 km. Potem znów pykało. Wiecie co może się dziać z tym pedalem?

Napisano

Mam KROSS-a A2 z 2010 roku. Mam w nim pedały NATTY CS-90KA. PO 300 km w lewym pedale zaczeło mi cos stukać. popsykalem to WD40 i pomogło na jakies 10 km. Potem znów pykało. Wiecie co może się dziać z tym pedalem?

Miałem ten sam problem i dokręciłem śrubki mocujące koronę i przestało, jeśli to nie pomoże możesz rozkręcić pedał wywalić cały syf nasmarować i dokładnie skręcić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...