Chaosek Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Witam. Chciałbym kupić opony typu semi slick do swojego rockridera 5.2 i zastanawiam się nad wyborem i tu moje pytanie co moglibyście mi doradzić w cenie do 50zł za sztuke?
Klosiu Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Maxxisy Wormdrive. A jak nie zalezy ci na 200g wagi to np Authory Silk Road. Wolniej sie scieraja, maja bardzo dobre trzymanie boczne i duzy balon. Ogolnie swietne, nie czuje sie tej wagi jadac. Ja bym kupil raczej Maxxisy, choc z tego co pamietam jak je ostatnio mialem, szybko sie scieraly i zostawal jakby slick z klockami bocznymi . A, tak wlasnie doczytalem ze drutowka Maxxisa kosztuje tylko 39zl i wazy 650g wiec ciagle 150g mniej od Authora. W zasadzie nie ma co tu porownywac. I cena, i waga lepsze.
onkiel Napisano 10 Czerwca 2010 Napisano 10 Czerwca 2010 wormdrive to raczej kaszana. kup od razu zapas latek i kleju. ja osobiscie odradzam.
Ros Napisano 10 Czerwca 2010 Napisano 10 Czerwca 2010 Tioga Factory XC Slick drut 26x1.85, waga 540 g, cena 50 zł. Tutaj ta sama opona w wersji zwijanej. Ewentualnie IRC Mythos XC Slick - drut 26x2.1", waga 540 g i to wszystko za 55 zł.
tompoe Napisano 10 Czerwca 2010 Napisano 10 Czerwca 2010 Schwalbe Cx Comp czyli prosta chłopska opona z wkładką antyprzebiciową.
thetere Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 Dołączam się do pytania Też potrzebuje semi slicki, tylko że ja mogę przeznaczyć 200 zł ( ale to taki maksimum )za komplet. Też myślałem nad kendą kobra, i maxxis wormdrive - droższych, ciekawych, jakoś znaleźć nie mogę, a Furious Fred jednak za dużo kosztują. Ważę 80 kg, i jeżdżę przede wszystkim po asfalcie, trochę też po szutrowych leśnych drogach ( luźny szuter, kamyczki dość spore - 1cm *3 ). Po gęstym piachu bardzo rzadko, to samo się tyczy mokrych warunków - w deszcz nie jeżdżę, no chyba że dopadnie mnie w drodze. Wszystko po płaskim, bo mieszkam na Mazowszu Oponka fajnie jakby była 26 x 1.90 ~ 2.00, i ważyła około 500g - mile widziane lżejsze. Chyba oponki o tej szerokości będą pasował do krossa A4 2009 na obręczach Mach 1 EXE ??
adriansocho Napisano 13 Czerwca 2010 Napisano 13 Czerwca 2010 Też myślałem nad kendą kobra, i maxxis wormdrive - droższych, ciekawych, jakoś znaleźć nie mogę, a Furious Fred jednak za dużo kosztują. Wormdrive na tylnym kole mi starczył na około 1000km - dalej bałem się jeździć gdyż grubość gumy na środku bieżnika była mniejsza niż grubość ścianki dętki. Kobry są lepszym pomysłem. Jeszcze ciekawa jest opona Panaracer Mach SS - ale trudniej dostać w Polsce.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.