gorian Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Witam. Jestem nowy użytkownikiem i nie będę ukrywał że zarejestrowałem się na forum, ponieważ chcę sięgnąć opinii. JA: 95KG, 190cm wzrostu. Czy ten rower będzie dobry dla ciężkiej osoby (patrząc na chude koła 21'' w tym rowerze śmiem wątpić, ale to tylko spojrzenie laika)? Rower potrzebny mi do jazdy po mieście i czasami jazdy rekreacyjnej poza miasto. Zmierzyłem odległość od podłogi do kroku i wyszło mi ze muszę mieć ramę 23'', niestety dostęp mam tylko do 21''. Czy będzie to odczuwalne podczas dłuższej jazdy? Myślę że to nie są trudne pytania dla większości z Was, proszę o odpowiedzi.
Pitof Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Witam, powiedz mi dlaczego ze wszystkich wersji tego roweru chcesz akurat tą najmniej uniwersalną? Masz tam typowo szosowę oponkę o szerokości 28 mm. Jak Ty chcesz tym jeździć bezstresowo po mieście? Przecież ten rower nadaje się tylko na równy asfalt.
gorian Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Napisano 6 Czerwca 2010 hmmm... wydaje mi się ze jest on właśnie do jazdy po mieście, nie chce roweru na jakieś góry/pagórki/nie równy teren z dużą, grubą opona. Chce rower żeby szybko się przemieścić z pkt A do pkt B. Nie chce "górala" także wydawało mi się że jest on odpowiedni na miasto i nie wysokie krawężniki. Jaki rower Twoim zdaniem byłby odpowiedni do takiej jazdy? przedział <2000zl
Schwefel Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Pitofowi chodziło o to, że wybrałeś najbardziej delikatną wersję serii Crow. Jest zbudowana na zupełnie innej ramie niż reszta i może być problem z włożeniem tam szerszej opony. Jeżeli do wydania jest ok.2k zł to ja polecam te 2 biki: http://www.mudserwis...2010-p-422.html http://www.allegro.p...mano_xt_30.html
gorian Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Napisano 7 Czerwca 2010 Też ciekawe rowery...! a jak będzie z tą ramą? jestem wysoki, czy nie będzie to w jakiś sposób uciążliwe?
Pitof Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 Pitofowi chodziło o to, że wybrałeś najbardziej delikatną wersję serii Crow. Jest zbudowana na zupełnie innej ramie niż reszta i może być problem z włożeniem tam szerszej opony. Dokładnie. Co więcej jeden z Forumowiczów zna tą ramę i jednoznacznie stwierdził, ze szersze opony (koła) tam nie wejdą. Z seryjnymi kołami to nie jest rower na polskie miasto. Jeśli Ci nie zależy na amortyzacji to ja oczywiście polecam Kross Street Scraper. Kwestia czy mieliby jeszcze ramę 21. Jeśli już nie to chyba tu jest. Natomiast jeśli chcesz amortyzator to również polecam tego Mongoosa. Dodatkowo Rometa RX-500. Są białe i czarne. Można go kupić tu realnie za ok. 1800 zł.
gorian Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Napisano 7 Czerwca 2010 ogólnie amortyzator chyba musi być? to Romet produkuje jeszcze rowery?? co z tą ramą? wyszło mi że powinienem mieć 23'' ale widzę że w rowerach seryjnych takich nie ma, jak to będzie się przykładać na fizyczny komfort jazdy?
Pitof Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 ogólnie amortyzator chyba musi być? Rzecz gustu. Ja uważam, że do miasta niekoniecznie. Tak Romet znowu robi rowery, a ten który Ci pokazałem wyszedł im całkiem nieźle. Jak na mój gust rama 23 cale to już przesada. Raczej bym wybierał pomiędzy 21 i 22. Jednak 23 cale jak najbardziej istnieją: Unibike Zethos Z ram 22 cale mogę jeszcze zaproponować takiego Authora.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.