Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne] jaki do 300 zł wybrać?

arkoslaw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam prośbę dotyczącą pomocy w wyborze hamulców hydraulicznych w cenie około 300 zł. Przeznaczenie to XC mniej więcej 1/3 las, reszta to asfalt.

Zostałem poproszony o pomoc w złożeniu roweru i mam problem jakie hamulce tam wsadzić.

W tej cenie znalazłem Tektro Auriga Comp, którego ma mój kolega i sobie go chwali. Mnie jednak odrzuca ta klamka, dziwnie w łapie leży. Jak do tego mają się hamulce firmy Shimano, gdzie akurat praca klamki jest fajna? Czy w tej cenie znajdę jakieś fajne Shimanowskie hamulce czy raczej zostać przy tych Tektro? W ostateczności zostają Soczki 3, które mam sam i bardzo polecam, lecz przekraczają budżet. A może są dużo lepsze i warto dopłacić?

Bardzo proszę o pomoc, gdyż w innych tematach podawane są aukcje, które już zdążyły wygasnąć.

Napisano

Lepsze będą mechaniczne BB5/7 niż hydraulika od Tektro. Próbowałem je raz odpowietrzyć i nigdy więcej się za to nie będę zabierał.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam chciałbym sie na początek przywitać.

Otóż mam rower Scott Aspect, nie wiem czy nazwą ramy można nazwać cały rower.Jest dwuletni i przez to że mi tylni v-brake cały czas skrzypi nawet po wymianie klocka, chciałbym sobie kupić tylko tylni hamulec tarczowy hydrauliczny.. Jako że jestem troche zielony w tych sprawach, czy moglby mi ktos pomóc co wybrać...

Jeżdze po wyboistym piachu i asfalcie, dosyć szybko.

Mam mieszkanie w bloku, trzymam rower na oszklonym balkonie, w piwnicy często kradną. Czy płyn hamulcowy albo coś może mi zamarznąć, lub cokolwiek się zepsuć?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...