kubzys Napisano 10 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 to w końcu do 1300 czy do 1599zł? ja Ci polecę http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-unibike-fusion-2009.html#fragment-3 + kupić jakieś opony Kendy Karma... no chyba że śmigasz tylko w terenie... fajny ten rower. i niedrogi. pomyślę nad nim a kasa to do 1300 zł. tamten kosztuje 1600 ale na jesieni -20% to by było ok 1300 a nie wiecie jaka musi być średnica sztucy do siodełka? 25,4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 ... a nie wiecie jaka musi być średnica sztucy do siodełka? 25,4? Nie rozumiem pytania. Srednica sztycy jest zależna od przekroju rury podsiodłowej i nie jest ona ustandaryzowana (czyt. jedna dla większości ram/rowerów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubzys Napisano 11 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Nie rozumiem pytania. Srednica sztycy jest zależna od przekroju rury podsiodłowej i nie jest ona ustandaryzowana (czyt. jedna dla większości ram/rowerów). chodzi mi o to, jaka jest średnica rury podsiodłowej od wewnątrz. czyli jaką średnicę musi mieć sztyca siodełka? bo mam fajną amortyzowaną sztycę o średnicy 25,4 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 24 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 No to szukasz teraz roweru pod tą konkretnie sztycę. Albo kupujesz rower, który jest dobry jakościowo i cenowo, a w przypadku gdy ma inną średnicę sztycy sprzedajesz swoje amortyzowane cudo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomig Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Słuchaj nawiązując do RR 5.3 jeżdżę na nim od miesiąca i muszę przyznać że jest to bardzo fajny sprzęcik jak za te pieniądze. Jak kogoś stać na rowerek za 5000 lub więcej to faktycznie mu nie styknie ale porównując go do krossa level A2 to mnie akurat bardziej pasi ale to jest kwestia gustu a o gustach podobno się nie dyskutuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabre Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Odnosnie Rockrider , moj kolega dostal na 18-tke rock ridera 6,3 ma go z 3 miechy cos sie z przerzutkami wali , i jak sie mocniej nacisnie na pedal to strasznie cos skrzypi , i buczy . Kolega nigdze nie jezdzi za bardzo po trudnych terenach wiec niewiem od czego tak mu sie zrobilo to taka tylko sugestia. Kubzys w Lublinie mieszkam a ty 1km od tez myslalem nad rocrideerem ale w koncu nie wiem tez w tym decathlonie czesto jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 A co mają przerzutki do Rockridera? Przecież Rockrider przerzutek ani korby nie robi. Pretensje do Sram'a albo do Shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 24 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Jak sie o coś nie dba to tak jest, ja jeżdzę na RR 5.2 (a więc teoretycznie powinien szybciej się "zepsuć" niż 6.3) ok roku i użytkuję go dośc intensywnie, z tym, że dbam o niego i działa jak zegarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fabre Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 No nie wiem chlopaki tak tylko napisalem jak mojemu koledze sie stalo nie wiem czy on dba czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Może i dba, ale to co napisałeś to przerzutki i napęd, korba, nawet jak padły szybko, to co ma z tym wspólnego Rockrider? Najczęściej tej firmy w tych rowerach są tylko ramy, jak w każdych rowerach, czasem można spotkać jeszcze kierownice, mostki itp, ale nie napęd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.