Bagheera Napisano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Mam już namierzone: Grimeca nowe nieużywane leciwe już hamulce za 400zł, czy może jednak szarpnąć się na Saint'y używane za 700? Jakoś powinienem wydolić finansowo na 2 opcję, pytanie tylko czy jest sens do rekreacyjnej jazdy po lasach, czasem górach. Czekam na jakieś podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Do rekreacyjnej jazdy to ani jedne ani drugie się zbytnio nie nadają. Sainty to najmocniejsze hample na rynku, świetna modulacja ale wysoka waga. Do takiej jazdy jak mówisz to starczą SLXy, XTeki czy Juicy 5/7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bagheera Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Może też nie do końca dobrze ująłem moją rekreację, czasami mnie ponosi, lubię mieć zapas. Lubię też mniej przyziemne rozwiązania, lubię jak cośjest technicznie że tak powiem wyrafinowane. Jak wypada awaryjność, siła, modulacja Grimeci w porównaniu z Saintem, o ile da się jakoś porównać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Ja dodam, że w Grimecę nie warto inwestować, bo są przestarzałe technologicznie, a poza tym raczej ciężko z częściami do nich w razie czego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 jeśli chesz hamulce z duża mocą hamowania żę cie bardzo szybko zatrzymaja to Avidy Elixir, nawet "5" maja poteżną moc, lepszą niż starsze Juicy, wszystkie Elixiry (5, R ,CR ,XX) mają praktycznie taką samą moc hamowania tylko sie modulacją i wagą rożnią , wiec nie ma co dopłacać do np CR , za zaoszczędzone pieniądze kup jakieś leciutkie tarcze i metaliczne klocki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bagheera Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Dzięki za pomoc. Temat pozamiatany, Sainty się sprzedały będzie Grimeca Może i dobrze bo parę groszy w kieszeni zostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.