Skocz do zawartości

[amortyzator] Amortyzator do FR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam pytanie, mianowicie jaki byłby dobry amortyzator do fr, ważę ok. 55kg przy wzroście ok. 169cm nie miałby być jakoś specjalnie katowany, powinien być miękki, a i cena w granicach 800zł-1000zł, byłby on do ramy hartail i ewentualnie jaką ramę polecilibyście mi do tego amortyzatora. Interesują mnie tylko nowe komponenty. Z góry dziękuję za odpowiedź!

Napisano

Do 1000 zł z nowych amortyzatorów jest klapa .... chyba że dorwiesz ramę na 1,5' główkę to można się zastanowić nad http://www.allegro.pl/item1066531668_rock_shox_domain_318_u_turn_nowy.html . Jak chcesz amortyzator do HT to max 160mm skoku najlepiej w jednopółce . Jak masz kasę to kup ramę full-suspension o skoku przynajmniej 160mm i do tego amortyzator 180mm i byś miał idealną Freeridówke .

Napisano

Full'a nie chcę, myślałem o Ns Surge i do tego Marzocchi 55 R, ale nie wiem, czy nie bd lepsze RS, tylko że 55 R kosztują ok. 1050zł, a RS ok. 1350zł. Tak, że już nie wiem

Napisano

Freeride to dyscyplina wręcz wymagająca fulla . Do surga max 160mm choć to też troszkę już za dużo . Co do amortyzatora 55R to bardzo cienki widelec ponieważ , mocno muli , nie sposób go pod siebie ustawić , nie wybiera dobrze małych nierówności oraz brak mu płynności dlatego go NIE polecam . Do surga wpakuj Z1 FR I ETA / Z1 FR II może dałbyś rade kupić fr II nową z 2005 r bo widelec naprawdę dobry ( taki młodszy brat 66RC ) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...