corsarz Napisano 5 Czerwca 2010 Napisano 5 Czerwca 2010 Obiło mi się o uszy, że jest fajna trasa przez lasy z Gliwic do Rybnika. Czy ktoś zna tą trasę ? Jest ona znakowana czy nie ? Z góry za info
siwyex Napisano 5 Czerwca 2010 Napisano 5 Czerwca 2010 Ponoć jest, ale 2x próbowałem nią jechać i nigdy mi się nie udało...Jest bardzo słabo oznakowana, raz z Rybnika dojechałem do Pilchowic, a raz wyjechałem w Trachach, więc nie wiem:)
Norrec Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Jeżeli chodzi Ci o szybki dojazd bardziej polecałbym trasę przez Kamień>>Kuźnia Nieborowska>>Knurów>>Gliwice. Trasa w miarę spokojna przez większość czasu jedzie się wśród pól i lasów. Najgorszy jest potem tylko wjazd do Gliwic. Trasy typowo leśnej niestety nie znam
corsarz Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Napisano 8 Czerwca 2010 Ponoć jest, ale 2x próbowałem nią jechać i nigdy mi się nie udało...Jest bardzo słabo oznakowana, raz z Rybnika dojechałem do Pilchowic, a raz wyjechałem w Trachach, więc nie wiem:) Dokładnie, w szczególności chodzi mi o odcinek Rybnik - Pilchowice, bo z Pilchowic do Gliwic to już mam obeznane wszystko. Znalzłem trasę na necie. Odcinek Rybnik - Pilchowice ma nr 295. Na terenie Powiatu Gliwickiego oznaczony jest jako trasa istniejąca. A już dalej na terenie Powiatu Rybnickiego jako trasa planowana. Wiem też, że od strony Pilchowic trasa pokrywa się ze szlakiem pieszym koloru niebieskiego. Pozostaje wsiadać na rower i resztę obczaić w terenie
RoyMZ Napisano 28 Kwietnia 2011 Napisano 28 Kwietnia 2011 Trasa, którą często jadę nad zalew rybnicki zaczynam w Gliwicach na serwisówce. Jadę nią aż do Wilczego Gardła dalej laskiem do Smlolnicy, dalej do Leboszowic asfaltem gdzie za mostkiem z desek i zakrętem w lewo skręcam w wąską uliczkę w prawo między domy. Dalej cały czas prosto, potem kawałek przez pola lasem aż do Stanicy, tam łapie czerwony szlak i trzymając się go jadę przez las aż do torów kolejowych ( nie pomylić z torami wąskotorówki w Stanicy). Tam łapię czarny szlak który prowadzi prosto nad zalew. Polecam, to bardzo ciekawa trasa, cały czas oprócz odcinak Wilcze Gardło - Leboszowice prowadzi lasem bądź polami. Trasa w obie strony daje dystans około 70 km.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.