kkkrajek18 Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Witam forumowiczów, jestem nowy. Dołączyłem do społeczeństwa, ponieważ mam pewiem problem(jak trwoga to do Boga ). Mam rower Magnum Diablo, nie jest to sprzęt najwyższej klasy , ale na moje "przejażdżki" wystarczy... dziś chciałem w nim wyczyścić napęd i wszystko co z nim związane. Wszystko błyszczy, ale mam problem, aby to usadowić na swoich pozycjach. Łańcuch wisi, prawie ociera o ziemie, przerzutka wygięta w nienaturalny sposób, ten hak w którym są te kółeczka też jest wygięty w inną stronę. Dołączyłem zdjęcie , może nie najlepszej jakośći, ale obrazuje dobrze sytuację w jakiej znajduje się mój rower Pozdrawiam, Mateusz
Kamill Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Łańcuch jest oczywiście rozpięty? Wszystko wygląda ok, prócz przerzutki, która wygina się nie w tą stronę co trzeba. Ze sprężyną wszystko ok?
Fenthin Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Źle założyłeś łańcuch. Powinien być tak jak w załączniku (czerwona linia).
Fenthin Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Nie zgodzę się. Powienien być założony w ten sposób: http://img229.imageshack.us/img229/6021/zdjcie0089e.jpg Teraz porównaj sobie to jak powinno być, a jak jest.
Mod Team michuuu Napisano 4 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 4 Czerwca 2010 Źle założyłeś łańcuch. Powinien być tak jak w załączniku (czerwona linia). Oczywiście, gdyby miał pracować tak jak założył Kamill to dolne kółko nie byłoby potrzebne (górne zresztą też).
Kamill Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Dalej twierdzę, że jest dobrze założony (przy okazji, to nie ja go zakładałem, nie wiem skąd ten pomysł) - jestem tego pewien w 100%! Kłopot w tym, że wózek jest w złej pozycji, powinien być obrócony o 90 stopni zgodnie ze wskazówkami zegara (większe kółko powinno być poniżej małego). Stąd moje podejrzenie, że ze sprężyną coś się stało.
1415chris Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Fenthin przypatrz sie dobrze, zastanow sie itd zanim bedziesz stwierdzal 'zle dobrze' Lancuch biegnie przez wozek i kolka w ten sam sposob, tu chyba nie trzeba byc znawca.... Tak jak wspomnial Kamill problem jest z samym wozkiem, jak dla mnie jest przekrecony w prawo o 270 stopni. No nie bedziemy sie sprzeczac o te stopnie, sciagnij lancuch, kolo, wozek obroc w lewo i wtedy zakladaj lancuch, wozek ma go naciagac do tylu.
Fenthin Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Ok, przyznaję się do błędu. Szczerze powiedziawszy nawet nie zwróciłem uwagi na to, jak zamocowany jest wózek i pewnie dlatego sądziłem, że jest źle.
kkkrajek18 Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Napisano 6 Czerwca 2010 problem rozwiązany:) okazało się że hak nadłamał ten plastik na przerzutce i przeskoczył o 180 stopni P.S Łańcuch dobrze był założony dziękuję za wysiłek Pozdrawiam, Mateusz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.