Skocz do zawartości

[przerzutka, hak] nienaturale ustawienie

kkkrajek18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów, jestem nowy. Dołączyłem do społeczeństwa, ponieważ mam pewiem problem(jak trwoga to do Boga ;)). Mam rower Magnum Diablo, nie jest to sprzęt najwyższej klasy , ale na moje "przejażdżki" wystarczy... dziś chciałem w nim wyczyścić napęd i wszystko co z nim związane. Wszystko błyszczy, ale mam problem, aby to usadowić na swoich pozycjach. Łańcuch wisi, prawie ociera o ziemie, przerzutka wygięta w nienaturalny sposób, ten hak w którym są te kółeczka też jest wygięty w inną stronę. Dołączyłem zdjęcie :D , może nie najlepszej jakośći, ale obrazuje dobrze sytuację w jakiej znajduje się mój rower :)

Pozdrawiam, Mateusz

post-130464-1275673698,44_thumb.jpg

Dalej twierdzę, że jest dobrze założony (przy okazji, to nie ja go zakładałem, nie wiem skąd ten pomysł) - jestem tego pewien w 100%! Kłopot w tym, że wózek jest w złej pozycji, powinien być obrócony o 90 stopni zgodnie ze wskazówkami zegara (większe kółko powinno być poniżej małego). Stąd moje podejrzenie, że ze sprężyną coś się stało.

Fenthin przypatrz sie dobrze, zastanow sie itd zanim bedziesz stwierdzal 'zle dobrze'

Lancuch biegnie przez wozek i kolka w ten sam sposob, tu chyba nie trzeba byc znawca....

Tak jak wspomnial Kamill problem jest z samym wozkiem, jak dla mnie jest przekrecony w prawo o 270 stopni.

No nie bedziemy sie sprzeczac o te stopnie, sciagnij lancuch, kolo, wozek obroc w lewo i wtedy zakladaj lancuch, wozek ma go naciagac do tylu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...