kkkrajek18 Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Witam forumowiczów, jestem nowy. Dołączyłem do społeczeństwa, ponieważ mam pewiem problem(jak trwoga to do Boga ). Mam rower Magnum Diablo, nie jest to sprzęt najwyższej klasy , ale na moje "przejażdżki" wystarczy... dziś chciałem w nim wyczyścić napęd i wszystko co z nim związane. Wszystko błyszczy, ale mam problem, aby to usadowić na swoich pozycjach. Łańcuch wisi, prawie ociera o ziemie, przerzutka wygięta w nienaturalny sposób, ten hak w którym są te kółeczka też jest wygięty w inną stronę. Dołączyłem zdjęcie , może nie najlepszej jakośći, ale obrazuje dobrze sytuację w jakiej znajduje się mój rower Pozdrawiam, Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Łańcuch jest oczywiście rozpięty? Wszystko wygląda ok, prócz przerzutki, która wygina się nie w tą stronę co trzeba. Ze sprężyną wszystko ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Źle założyłeś łańcuch. Powinien być tak jak w załączniku (czerwona linia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Przecież jest założony dokładnie tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Nie zgodzę się. Powienien być założony w ten sposób: http://img229.imageshack.us/img229/6021/zdjcie0089e.jpg Teraz porównaj sobie to jak powinno być, a jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 4 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Źle założyłeś łańcuch. Powinien być tak jak w załączniku (czerwona linia). Oczywiście, gdyby miał pracować tak jak założył Kamill to dolne kółko nie byłoby potrzebne (górne zresztą też). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Dalej twierdzę, że jest dobrze założony (przy okazji, to nie ja go zakładałem, nie wiem skąd ten pomysł) - jestem tego pewien w 100%! Kłopot w tym, że wózek jest w złej pozycji, powinien być obrócony o 90 stopni zgodnie ze wskazówkami zegara (większe kółko powinno być poniżej małego). Stąd moje podejrzenie, że ze sprężyną coś się stało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Fenthin przypatrz sie dobrze, zastanow sie itd zanim bedziesz stwierdzal 'zle dobrze' Lancuch biegnie przez wozek i kolka w ten sam sposob, tu chyba nie trzeba byc znawca.... Tak jak wspomnial Kamill problem jest z samym wozkiem, jak dla mnie jest przekrecony w prawo o 270 stopni. No nie bedziemy sie sprzeczac o te stopnie, sciagnij lancuch, kolo, wozek obroc w lewo i wtedy zakladaj lancuch, wozek ma go naciagac do tylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Ok, przyznaję się do błędu. Szczerze powiedziawszy nawet nie zwróciłem uwagi na to, jak zamocowany jest wózek i pewnie dlatego sądziłem, że jest źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kkkrajek18 Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 problem rozwiązany:) okazało się że hak nadłamał ten plastik na przerzutce i przeskoczył o 180 stopni P.S Łańcuch dobrze był założony dziękuję za wysiłek Pozdrawiam, Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.