Skocz do zawartości

[Kaseta] Przyjmie nowy łańcuch?

Crazyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ujeżdżam kasetę SLX 11-32. Na 8ce zaczęła przeskakiwać. Ma.. Nie wiele ponad 2kkm (niestety na 1 łańcuchu :/ ). Na 8ce szczególnie 1 ząb jest mocno zużyty - zaznaczony strzałką. Myślicie, że przyjęła by nowy łańcuch? Myślałem nad wymianą 8 zębatki i założeniem nowego łańcucha. Co Wy na to? Pójdzie?

Zdjęcia kasety:

http://picasaweb.google.pl/107340379479589927447/Kaseta#

Kaseta jest w bardzo dobrym stanie, na pewno przyjmie nowy łańcuch. Może nie od razu ale po 100km powinno być ok.

Ten ząbek ma tak wyglądać, jedynie możesz spiłować tą zadrę z przodu.

Jak dużo jeździsz na 8-9sp to możesz wymienić te zębatki.

EDIT:

Z jakim łańcuchem jeździła? I co zamierzasz założyć?

Dzięki za posty. Co do tego zęba to zobaczyłem na dwóch innych kasetach, ze faktycznie on tak powinien wyglądać. Schwefel, jeździła z łańcuchem LX. Teraz zamówiłem 2 sztuki HG53 (budżetowo niestety ;) ) Jak będą te łańcuchy sensownie po niej śmigać dokupię te dwie zębatki (8,9) i walne na niej kilka kkm, jak nie to już trudno.

Schwefel, "jedynie możesz spiłować tą zadrę z przodu. ". Sorry, ale nic mi to nie mówi. Nigdy nie piłowałem koronek więc za bardzo nie wiem gdzie powinienem. Może zilustrujesz na moim zdjęciu? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...