Crazyk Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Witam. Ujeżdżam kasetę SLX 11-32. Na 8ce zaczęła przeskakiwać. Ma.. Nie wiele ponad 2kkm (niestety na 1 łańcuchu :/ ). Na 8ce szczególnie 1 ząb jest mocno zużyty - zaznaczony strzałką. Myślicie, że przyjęła by nowy łańcuch? Myślałem nad wymianą 8 zębatki i założeniem nowego łańcucha. Co Wy na to? Pójdzie? Zdjęcia kasety: http://picasaweb.google.pl/107340379479589927447/Kaseta# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Na przed ostatniej zebatce masz 96% ze będzie skakał na reszcie jest troche lepiej. Ale ta zebatke sie da wyciągnąć i naprostować wiec nie masz sie co martwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Hmm.. Czyli uważasz, że na pozostałych nie powinien skakać nowy łańcuch? Czy jest sens ją reperować, jeżeli nowa od XT kosztuje góra 15zł (poza tym jest to przełożenie, którego najczęściej używam). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Ten ząb ma tak wyglądać, ma taki kształt po to aby ułatwić łańcuchowi zejście na najmniejszą koronkę. Na Twoim miejscu kupił bym dwie najmniejsze koronki, na pozostałych powinno być ok. Puklus,a co Ty tam chcesz prostować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Kaseta jest w bardzo dobrym stanie, na pewno przyjmie nowy łańcuch. Może nie od razu ale po 100km powinno być ok. Ten ząbek ma tak wyglądać, jedynie możesz spiłować tą zadrę z przodu. Jak dużo jeździsz na 8-9sp to możesz wymienić te zębatki. EDIT: Z jakim łańcuchem jeździła? I co zamierzasz założyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Dzięki za posty. Co do tego zęba to zobaczyłem na dwóch innych kasetach, ze faktycznie on tak powinien wyglądać. Schwefel, jeździła z łańcuchem LX. Teraz zamówiłem 2 sztuki HG53 (budżetowo niestety ) Jak będą te łańcuchy sensownie po niej śmigać dokupię te dwie zębatki (8,9) i walne na niej kilka kkm, jak nie to już trudno. Schwefel, "jedynie możesz spiłować tą zadrę z przodu. ". Sorry, ale nic mi to nie mówi. Nigdy nie piłowałem koronek więc za bardzo nie wiem gdzie powinienem. Może zilustrujesz na moim zdjęciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Trochę od góry zedrzyj materiału żeby ząbek się wyrównał. Samego łuku między ząbkami nie ruszaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Od góry koronki, żeby powierzchnia była równiejsza? Dużo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 No tyle żeby ten zadzior nie wystawał nad ząbek. Nie dużo, najwyżej kilka machnięć pilnikiem. Na tym zdjęciu widać , że można by wyrównać też 7-mą zębatkę (ten ząbek nad tym i jeden do przodu i do tyłu http://picasaweb.goo...889305762988290 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 12 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Hmm... Nowy łańcuch dość mocno przeskakuje :/ Na 7,8,9. Najbardziej na 8 (mocnoo). Możliwe, ze się ułoży jak poczekam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.