Skocz do zawartości

[amortyzator-przód]Duro 140mm problem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Posiadam Duro 140mm skoku i mam pewien problem gdy jadę na rowerze amortyzator nie pracuje {jest twardy} jednak gdy normalnie najadę przednim kołem na przeszkodę pracuje idealnie nie wiem w czym problem jest możliwość ze jest gdzieś ugięty? bądź coś podobnego oto zdjęcie.

dsc00211ke.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

Skoro twój Duracz ma 140mm to pewnie był podwyższony , bo mój miał 130mm . A to że duro nie pracuje na prostej drodze to całkiem normalne , zazwyczaj ugina się tylko przy większej przeszkodzie . Po twoim widać że się już wypala , anoda chodzi . Najlepiej wymień olej w tłumiku , zaopatrz się w brunoxa to powinno pomóc , ale na dłuższą metę warto go zmienić .

Napisano

Polecasz jakiegoś ? zastanawiałem się nad drop offem dwupółką ale coś ciężko mi znaleźć używanego.. a co do duro zmieniłem mostek na truvativa i od tego czasu zaczął się tak zachowywać wiec widocznie miało to jakiś wpływ na niego

Napisano

Drop offa nie ma sensu , poszukaj lepiej Marzocchi Super T jak chcesz 2 półkę . A Duro ma różne fanaberie , nie koniecznie to przez mostek . Mogłeś jeździć w deszcz a on po deszczu twardnieje . Mi kiedyś olej w tłumiku zamienił się w "galaretke" no jeździe w deszczu i błotku . Polecam go rozebrać i wymienić olej w tłumiku na 5w .

Napisano

Do sztywniaka ten amortyzator za duży , zepsuję geometrię i zapewne w krótkim czasie ramę . Jak chcesz ten widelec to kup ramę amortyzowaną . Do swojej ramy najlepiej kup amortyzator do 150mm max np PIKE , Z1 fr2 , RS argyle .

Napisano

A co do sterów bo mam zintegrowane i nie jestem z nich zadowolony :036: ale ktoś powiedział mi ze do mojej ramy tylko zintegrowane czy jednak może ta osoba się myliła ?

Napisano

Nie widać co masz za ramę (DC Pitbull ?) , ale te stery wyglądają jak normalne nabijane niech się ktoś jeszcze wypowie , bo co do sterów to sam zabardzo nie wiem a źle powiedzieć nie chcę .

Napisano

no właśnie co do ramy to trochę gówniana :036:) ale się spisuje dobrze ;D "Ballistic" :).. aale moim zdaniem stery te są za gówniane nawet na duracza

• Mod Team
Napisano

Masz normalne stery, nie zintegrowane. Czemu nie jesteś z nich zadowolony, luzy juz mają? :)

Chcesz dobre stery kup Pigi od FSA. Co do Duro to wywal sprężynę z tłumika, powinno znacznie poprawić pracę (bynajmniej u mnie tak było :036:).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...