visaar Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Witam. Posiadam Duro 140mm skoku i mam pewien problem gdy jadę na rowerze amortyzator nie pracuje {jest twardy} jednak gdy normalnie najadę przednim kołem na przeszkodę pracuje idealnie nie wiem w czym problem jest możliwość ze jest gdzieś ugięty? bądź coś podobnego oto zdjęcie. Uploaded with ImageShack.us
Artursx1 Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Skoro twój Duracz ma 140mm to pewnie był podwyższony , bo mój miał 130mm . A to że duro nie pracuje na prostej drodze to całkiem normalne , zazwyczaj ugina się tylko przy większej przeszkodzie . Po twoim widać że się już wypala , anoda chodzi . Najlepiej wymień olej w tłumiku , zaopatrz się w brunoxa to powinno pomóc , ale na dłuższą metę warto go zmienić .
visaar Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Napisano 4 Czerwca 2010 Polecasz jakiegoś ? zastanawiałem się nad drop offem dwupółką ale coś ciężko mi znaleźć używanego.. a co do duro zmieniłem mostek na truvativa i od tego czasu zaczął się tak zachowywać wiec widocznie miało to jakiś wpływ na niego
Mod Team Puklus Napisano 4 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 4 Czerwca 2010 http://zarzecki.com/rower/duro/ Powinno ci to pomoć w poprawie pracy duro.
Artursx1 Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Drop offa nie ma sensu , poszukaj lepiej Marzocchi Super T jak chcesz 2 półkę . A Duro ma różne fanaberie , nie koniecznie to przez mostek . Mogłeś jeździć w deszcz a on po deszczu twardnieje . Mi kiedyś olej w tłumiku zamienił się w "galaretke" no jeździe w deszczu i błotku . Polecam go rozebrać i wymienić olej w tłumiku na 5w .
visaar Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Napisano 4 Czerwca 2010 hmm? http://allegro.pl/item1057585319_2004_marzocchi_super_t_pro_170_mm_stan_ideal.html i czy w mojej nie amortyzowanej ramie będzie się spisywał dobrze? i czy to ma wielkie znaczenie ?
Artursx1 Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Do sztywniaka ten amortyzator za duży , zepsuję geometrię i zapewne w krótkim czasie ramę . Jak chcesz ten widelec to kup ramę amortyzowaną . Do swojej ramy najlepiej kup amortyzator do 150mm max np PIKE , Z1 fr2 , RS argyle .
visaar Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Napisano 4 Czerwca 2010 A co do sterów bo mam zintegrowane i nie jestem z nich zadowolony ale ktoś powiedział mi ze do mojej ramy tylko zintegrowane czy jednak może ta osoba się myliła ?
Artursx1 Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Nie widać co masz za ramę (DC Pitbull ?) , ale te stery wyglądają jak normalne nabijane niech się ktoś jeszcze wypowie , bo co do sterów to sam zabardzo nie wiem a źle powiedzieć nie chcę .
visaar Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Napisano 4 Czerwca 2010 no właśnie co do ramy to trochę gówniana ) ale się spisuje dobrze ;D "Ballistic" .. aale moim zdaniem stery te są za gówniane nawet na duracza
Mod Team sznib Napisano 4 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 4 Czerwca 2010 Masz normalne stery, nie zintegrowane. Czemu nie jesteś z nich zadowolony, luzy juz mają? Chcesz dobre stery kup Pigi od FSA. Co do Duro to wywal sprężynę z tłumika, powinno znacznie poprawić pracę (bynajmniej u mnie tak było ).
visaar Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Napisano 4 Czerwca 2010 http://allegro.pl/item1066045099_mocne_stery_fsa_the_pig_dh_pro_od_centrumrowerowe.html te chyba będą a do moich sterów to po prostu brzyyyydko skrzypią XD i jakieś miękkie ;D są
Artursx1 Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Te stery dobre są o ile się nie boisz wagi ;p Stery zazwyczaj skrzypią jak ich się nie smaruje .
visaar Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Napisano 4 Czerwca 2010 znaczy się nasmarowane są ale miałem bliski kontakt z góra piachu xD i coś chyba w nich pozostało.
visaar Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Napisano 6 Czerwca 2010 Jeszcze jedno pytanie kupiłem ten olej 5w ale ile go zalać? dokładnie gdzie
Artursx1 Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Przeczytaj ten temat http://dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=24781 tu są zawarte wszystkie poradniki/manuale jak przerobić duro , powinno pomóc . Jaki olej 5w kupiłeś ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.