Skocz do zawartości

[rower] Kelly's SCARPE 2009?

mateuszql

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie. To mój pierwszy post więc chciałem na początek się przywitać.

A teraz temat właściwy. Zaczynam swoją przygodę z rowerem i chciałbym kupić rower Kelly's Scarpe(znalazłem model z 2009 roku za 1100zł)? Zastanawiam się czy to dobry zakup?

Planuje na razie jazdę rekreacyjną, max do 50 km dziennie w terenie zróżnicowanym (las, pola, asfalt).

Ważę 85 kg, 183cm wzrostu.

Bardzo proszę o jakąś opinie, być może doradztwo co do innego modelu roweru.

Napisano

Mój kolega go ma i nie narzeka >>> często razem jeździmy i muszę przyznać, że rower całkiem fajnie sie spisuje >>> jedyne co w nim kolega wymienił to opona na Schwalbe Nobby Nic 2.25. Geometria wycieczkowa, porządne jak na tą cenę części, jedynie co w przyszłości kwalifikuje się do wymiany to przedni amortyzator.

Napisano

@ DAMIAN24 dzięki za opinie, a to, że amor z przodu będzie do wymiany to się spodziewam i zacznę coś odkładać ;p traktuje też ten rower jako bazę do tego co później dołożę do niego(bądź wymienię) :)

Napisano

Mój tata ma także tego kellysa tyle ,że z 2008 roku ;) .

Planuje on wymienić amorka bo XCM do dobrych nie należy :D (jak wspomniał Damian) ale radzi sobie z drobnymi nierównościami.

Z przodu wymienił oponę na węższa gdyż więcej jeździ po asfalcie.

Jak za tą cenę to szczerze polecam ten rowerek ;) .

• 2 miesiące temu...
Gość Tomas81PL
Napisano

Kto mi poleci amorek do tego kellys'a,do 600 złotych??

pzdr

Gość Tomas81PL
Napisano

Dzięki:)zdecydowanie czegoś takiego szukałem i jeszcze malutka prośba,chcę wymienić przednią i tylnią piastę na łożyskach maszynowych,w rozsądnej cenie,sam bym znalazł ale wolę podpowiedź od kogoś kto się na tym zna i ma jakieś doświadczenie;)

pzdr

• 9 miesięcy temu...
Napisano

Ja mam taki rower z roku 2009 i nie jestem w stanie powiedzieć o tym rowerze nic złego . Dopiero po 2 latach wymieniłem opony na schwalbe smart sam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...