Matthew92 Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Witam! Właśnie skończyłem czyszczenie łańcucha. W tym celu zdjąłem również tylne koło w swoim Kellysie Definicie. Dumny z siebie, że tak się wszystko pięknie doczyściło chciałem ponownie założyć tylne koło. Po dokręceniu koła okazało się że mój Hayes obciera o tarcze... Zdjąłem koło raz jeszcze, ale nadal tarło. I teraz pojawia się pytanie. Jeździć i spróbować dotrzeć hamulec? Czy wybrać się do serwisu? Tarcza jest w idealnym stanie. Przed zdjęciem koła NIC nie tarło. Czy może popełniam jakiś błąd przy zakładaniu koła, choć wydaje mi się to niemożliwe. Z góry dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Witam. Prawie za każdym razem kiedy ściągamy i zakładamy koło trzeba na nowo wyregulować hamulec. Jeśli masz hamulec hydrauliczny to musisz poluzować śruby zacisku nacisnąć klamkę hamulca i dokręcić śruby z zacisku. Po takim zabiegu powinno wszystko wrócić do normy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew92 Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Witam! Bardzo mi pomogłeś za co Ci serdecznie dziękuję. Wszystko działa jak należy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.