Aire Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Witam, mam do was pytanie chcialbym wymalowac elementy takie jakie wymienilem wyzej czyli sztyce, mostek i pedaly moze ew piasty(jesli to mozliwe). Na kolor fioletyowy anodowy wzorujac sie na tym rowerze http://bikeaction.pl...?image_id=18431 Tu tez moje pytanie czy jestem w stanie np sam Sprayem wymalowac te elementy na taka kolorystke (fioletowy anodowany) lecz zeby wygladalo to "porzadnie"? lub tez moge to zrobic w jakis sklepach/malaraniach(?) i jeszcze jedno mozna malowac piasty? Pozdrawiam Aire
tenjin Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 ja ostatnio malowałem rogi sprayem (montaną gold) i wygląda spoko ale niestety jest bardzo wrażliwe na scieranie. Można zedrzeć farbę paznokciem. Jak masz części które sie nie ruszają i nie są dotykane to można sprayem ale ogólnie nie polecam.
Artursx1 Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Nie maluj tego spreyem , tylko zmarnujesz czas i pieniądze bo i tak szybko to zejdzie . Oddaj do zakładu niech pomalują Ci proszkowo , lub wyślij to do firmy zajmującej się anodowaniem to będziesz miał to porządnie zrobione .
Aire Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Napisano 4 Czerwca 2010 Nie maluj tego spreyem , tylko zmarnujesz czas i pieniądze bo i tak szybko to zejdzie . Oddaj do zakładu niech pomalują Ci proszkowo , lub wyślij to do firmy zajmującej się anodowaniem to będziesz miał to porządnie zrobione . A gdybym pomalowal tym pistoletem ktoty podpina sie do kompresora? Jest to jakas roznica?
Schwefel Napisano 5 Czerwca 2010 Napisano 5 Czerwca 2010 Po pierwsze to te fioletowe części nie są malowane a anodowane. Nie uzyskasz takiego koloru malując sprayem. Po drugie takie części jak sztyca czy kiera od razu się pościerają.
juhu Napisano 5 Czerwca 2010 Napisano 5 Czerwca 2010 Malowałem sprayem aluminiowe pedały i miejscami od buciorów poschodziła farba. Malowałem też sztycę podsiodłową i jest super, z tym że przy zmienianiu wysokości farba na bank zejdzie więc musiałbyś dobrze ustawić wysokość (ewentualnie lepiej za wysoko niż za nisko No i wiadomo, jak chcesz malować to nakładaj po kilka cienkich warstw farby żeby nie było zacieków. Z mostka i piast raczej farba nie zejdzie chyba, że w coś przypierdzielisz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.