Skocz do zawartości

[rower]Renegade 0.4 DSC vs Kross Level a4

milosszz1889

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

W opisie krossa SRAM PG950 to kaseta 8-rzędowa?!

Ogólnie skłaniałbym się ku A4, lepszy amorek, rama ma dużo pozytywnych opinii, napęd podobny, a i Kross wydaje się ładniejszy ;>

Napisano

Dlaczego pytacz o rocznik Krossa z 2009 roku jak możesz kupic z 2010 normalne że rok starszy jest gorszy bo w Krossie po za osprzętem który co roku jest lepszy nie zmienia sie za bardzo nic.

Geniusz nam się objawił. Przestań cieciu spamować.

Napisano

Dlaczego pytacz o rocznik Krossa z 2009 roku jak możesz kupic z 2010 normalne że rok starszy jest gorszy bo w Krossie po za osprzętem który co roku jest lepszy nie zmienia sie za bardzo nic.

http://www.takeagift.pl/polecam:454930'>http://www.takeagift.pl/polecam:454930

Jeśli chodzi o rocznik 2009 to Renegade jest lepszy

http://www.takeagift.pl/polecam:454930

Pytam o rocznik 2009 dlatego iz rama oczywiscie jest ta sama ale jesli chodzi o widelec przerzutki w 2009 sa zdecydowanie lepsze

Prosze o powazne odpowiedzi i wnoszace cos do tematu gdyz naprawde szukam pomocy a zakup za 2000 zl chcialbym aby byl przemyslany

z gory dziekuje

Napisano

Rowerki podobne, decydują detale. Na moje oko mbike ładniejszy, a do tego większy slopping górnej rury - a to lepiej dla (sam wiesz czego, a jak nie wiesz to się dowiesz jak przywalisz...).

Napisano

Rowerki podobne, decydują detale. Na moje oko mbike ładniejszy, a do tego większy slopping górnej rury - a to lepiej dla (sam wiesz czego, a jak nie wiesz to się dowiesz jak przywalisz...).

chyba sie domyslam :)

Co do roznic to wydaje mi sie ze Kross ma lepsza rame i amor ale MBIKE lepsze hamulce tak czy siak wydaje mi sie ze lepiej bazowac na lepszej ramie co do ladnosci fakt mbike ladniejszy ;)

tak jak mowie to opinia swirzaka (mam nadzieje ze nie dlugo)

Napisano

za krossem z 2009 przemawia naped, 27 biegow , przerzutka z przodu z lepszej grupy , lepszy amor

z kolei jesli chodzi o mbike to zainteresowalbym sie tym niewiele drozszym modelem

renegade-05

Napisano

no wiem niby niewiele drozszy ale cena 1900 to juz dla mnie i tak sporo w tym momencie jestem swiezak totalny moze jak sie wkrece to cos z tego bedzie dlaego bardziej pytam o baze byc moze do przyszlego rozszerzenia w miare apetytu daje sobie czas do wtorku juz za dlugo czekam wiec jesli macie jeszcze jakies rady badzo chetnie poslucham

Napisano

A czy opłaca sie dozbierać te 100 zł i kupić mbike renegade 0.5.O ile jest lepszy od krosa a4 ???

Podaj teren i warunki w jakich lubisz/będziesz się poruszał. Ja stawiałbym na Renegade 0.5 . Kross Level A4 2009 do utargowania w mudserwis.com na 1800zł jak nie niżej.

Napisano

Moje checi to glownie lasek, szlaki wiadomo mieszkam w miescie wiec miasto tez bedzie czyli dojazd czasem wypad do sklepu czy cos takiego ale ogolnie nastawiam sie na lasek. gadalem kiedys w mudserwis za mniej niz 1900 nie chceli mi sprzedac a co renegade 05 to kolejne 200 zl :)

Napisano

Kielce mily Panie dlatego bazuje tylko na necie i nawet przymierzyc sie do niego moge do Krossa przymierzylem sie fakt ze do 2010 al w sumie to ta sama rama

Napisano

na twoim miejscu brał bym renegade, te rowery się dużo nie różnią. to chyba kwestia gustu i budżetu :)

ktory ma lepsza ramke ?? jesli chodzi o wyglad chyba renegade ale baa do rozbudowy ??

Napisano

Kross ma nieco bardziej sportową geometrię Renegade 0.4 bardziej turystyczną.

Podejrzewam też , że rama Renegade 0.4 może być cięższa niż rama Krossa, jest ze stopu 6061( w przeciwieństwie do ram Renegade 0.5, 0.6 i Evo oraz ramy Krossa które są ze stopu 7005) w dodatku w opisie nie ma nic o cieniowaniu.

Napisano

i tutaj wlasnie przychodzi maly konsensus kross gorsze hamulce (zalape bakcyla bedzie potrzeba wymini sie) renegade ladnijszy fakt ( dobra to ma chyba jezdzic nie a nie wygladac) przymierzalem sie do Krossa 2010 i wydaje mi sie ok wiec hycba decyzja bedzie Kross A4 2009 mam nadzieje ze bede zadowolony

Napisano

Wypada najgorzej, tandetne mechaniczne tarczówki, ciężka rama - powyżej 2 kg. , Mbike w rozm. 19" też powyżej 2 kg.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Powiem tyle.

Sam mam krossa level a4 z 2009r, kupiłem go rok temu i nie żałuje. W 2010r. odjęli kilka elementów np. blokada skoku, która bardzo przydaje się przy jeździe pod górkę.

Z tarczami nie miałem żadnego problemu tylko tyle, że gdy są mokre przy hamowaniu piszczą nie zbyt głośno ale jednak jest to denerwujące gdy co chwile hamujemy.

A i co do wyglądu to nie ma konkurencji wystarczy troszkę poszukać i już możemy znaleźć ładniejszą kombinację barw tutaj jest piękny czarno-niebieski taki sam jak mam ja;D

http://www.ekross.pl/kross-kross-level-a4-2009-o_l_1782.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...