Skocz do zawartości

[rama] full do XC do 6000 zł

exocet

Rekomendowane odpowiedzi

WItam

Zastanawiam się nad złożeniem drugiego roweru do XC/maraton, szukam jakiejś ciekawej oferty , nie chciałbym przekroczyć 6000 zł za nową ramę. Rama typowo wyścigowa, lekka . co moglibyście polecić.. Znalazłem taka ofertę ( http://www.formicki-bike.pl/produkt.php?kod=1274&&id_pod_kat=0&&id_kat=32 ) jest warta uwagi ? Prośba o podpowiedzi i ew. inne propozycje.

pozdrawiam

no ten Haibaik jest ciekawy, fajna waga - znajdę dystrybutora i zapytam jaka cenę zaproponują, Viper- cena ciekawa, tylko wizualnie nie wpadła mi w oko ;), dzięki Rulez za podpowiedzi , tymczasem rozglądam sie dalej...

pzdr

przyznam ze waga dla mnie ma znaczenie, Epic jak najbardziej ale karbonowy a to inny budżet i mnie nie stać, poza tym podobno damper lubi sie zawieszać ?!? , nawet na tym forum sie pojawia taka informacja, pewnie nie jest to regułą ale nie chciał bym co chwila serwisować roweru.., nawet za darmo. ale dzięki za kolejny przykład. Mam FSR-a i ten spec mi wystarcza na dłuższe wygodne jazdy, teraz chciałbym sobie złożyć rower do ścigania.

pzdr

Cube AMS HPC :

http://www.cube-bikes.de/xist4c/web/ams-hpc-team_id_35839_.htm

Występuje w kliku wersjach kolorystycznych , skok zawieszenia 100 mm zazwyczaj w zestawie z Fox PP23 ale część osób woli np: super lekkie dampery DT. Rama ma głowkę sterową na 1,5 cala do klasycznej rury sterowej 1i1/8 oraz super sztywną sztycę Syntace P6 Carbon 34,9 mm.

zorientowałem sie za późno i santa cruz poszedł..., cena nowego dla mnie za wysoka,

mati199 - scalpel z leftym..niełatwo będzie dostać do 6000 zł , ale było by miło :thumbsup:, do przedstawiciela pronghorna napisałem dwa razy ...bez odpowiedzi. Cube ciekawy..

Haibike Sleek - ten model ramy już wyprzedany - dostałem info od polskiego przedstawiciela....

pzdr

przyznam ze waga dla mnie ma znaczenie, Epic jak najbardziej ale karbonowy a to inny budżet i mnie nie stać, poza tym podobno damper lubi sie zawieszać ?!? , nawet na tym forum sie pojawia taka informacja, pewnie nie jest to regułą ale nie chciał bym co chwila serwisować roweru.., nawet za darmo. ale dzięki za kolejny przykład. Mam FSR-a i ten spec mi wystarcza na dłuższe wygodne jazdy, teraz chciałbym sobie złożyć rower do ścigania.

pzdr

Epic ale tylko carbon... mówisz masz :-)

http://www.allegro.pl/item1052164825_specialized_epic_carbon_19_jak_nowy_bez_kitu.html

Jest też Scott Genius Carbon na allegro jednak nie wiem czy będzie w kręgu Twoich zainteresowań.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...