Skocz do zawartości

[buty] Jakie do 250zł SPD?

slowik93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam dylemat jakie buty sobie sprawić do 250zł, może coś doradzicie. Na razie wybrałem kilka już, ale nie wiem które z nich są najlepsze:

1.Shimano M122 http://allegro.pl/item1054867433_buty_rowerowe_shimano_mtb_spd_sh_m122_wa_wa.html

2. Rogelli FN234 http://allegro.pl/item1053642285_rogelli_fn234_buty_rowerowe_mtb_r_44_kurier_0_zl.html Co o tych myślicie, bo ciekawe się wydają?

3. Luis Garneau Trail http://allegro.pl/item1055894461_buty_rowerowe_louis_garneau_trail_x_grip_wa_wa_44.html Te tez mnie bardzo ciekawią.

O ile o Shimano przeczytałem już sporo opinii, to o pozostałych nie wiem nic. Może ktoś z Was jeździ w takich butach?

Generalnie to się nie określiłeś, co do jazdy.

edit: te drugie mają jedno spięcie i dwa rzepy dzięki czemu lepiej się trzymają. (no gust gustem, ale wg mnie te co podałem są o wiele ładniejsze ;> )

Właśnie te Luisy fajnie wyglądają, mogą być ciekawe ;) A co do M123 to nie da rady do 250zł, niestety.

Te Spece, które pokazał safian też fajnie wyglądają, ciekawe jak w praktyce się spisują.

Buty używałbym do normalnej jazdy, treningów i startów w maratonach.

A co do M123 to nie da rady do 250zł, niestety.

Jeśli nie dasz rady kupić m123 to kup m122. M122 są naprawdę dobre a od m123 różnią się tylko tym że nie mają dwóch kolców z przodu i kolorystyką nie jest to aż taka duża różnica.

Wiem że szukasz do 250zł, dlatego podałem link do sklepu za 245zł :icon_cool:

Nawet nie chciałem do tego linka zaglądać, bo wcześniej patrzyłem M123 na Allegro i chodzą po 280zł, a tu jak widać jest fajna promocja, naprawdę się opłaca, muszę się zastanowić nad nimi. Ciekawe jak z wytrzymałością, żeby się nie okazało że to jakiś niewypał Shimano :icon_cool:

Ja tydzień jeżdzę w M122. Są bardzo wygodne i przewiewne. Rzepy porządnie trzymają. Zapłacilem za nie 230 zł. Naprawdę polecam.

Po 2 latach nie trzymają prawie w ogóle, więc jeśli ktoś dużo jeździ, to buty bez klamry są kiepskim pomysłem- 122, to buty, które najszybciej się rozlazły.

Tak jak pisałem buty dotarły we wtorek tj. dzisiaj. Zdążyłem zrobić krótki 30km przelot i co mogę powiedzieć... porównując do chyba najtańszych butów shimano - sh-md20 których używałem 2 sezony, przede wszystkim od pierwszych metrów czuć bardzo dobrą wentylację w przedniej części buta. Czuć też ich lekkość, md20 przy nich są jak betonowe buciki :whistling: Rozmiarowo są bardzo podobne do Shimano, przynajmniej w rozmiarze 45, ale mają więcej przestrzeni nad palcami więc pewnie będą zdrowsze dla paznokci. Podeszwa jest wyraźnie sztywniejsza a klocki są wysokie - powinny dobrze oczyszczać się z błota. W komplecie są 4 wkręcane, metalowe bolce i kluczyk do nich. Póki co nie mam żadnych zastrzeżeń, zarówno odnośnie wykonania jak i wygody.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...