slowik93 Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Witam Mam dylemat jakie buty sobie sprawić do 250zł, może coś doradzicie. Na razie wybrałem kilka już, ale nie wiem które z nich są najlepsze: 1.Shimano M122 http://allegro.pl/item1054867433_buty_rowerowe_shimano_mtb_spd_sh_m122_wa_wa.html 2. Rogelli FN234 http://allegro.pl/item1053642285_rogelli_fn234_buty_rowerowe_mtb_r_44_kurier_0_zl.html Co o tych myślicie, bo ciekawe się wydają? 3. Luis Garneau Trail http://allegro.pl/item1055894461_buty_rowerowe_louis_garneau_trail_x_grip_wa_wa_44.html Te tez mnie bardzo ciekawią. O ile o Shimano przeczytałem już sporo opinii, to o pozostałych nie wiem nic. Może ktoś z Was jeździ w takich butach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RATM Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 http://allegro.pl/item1066073163_shimano_sh_mp66_dx_2009_wyprzedaz_40_taniej.html http://allegro.pl/item1050011512_buty_shimano_mtb_sh_m086_sh_m_086_41_48_227pln.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik93 Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 RATMTe pierwsze zapewne kompletnie nie nadają się do startów w maratonie, a co do drugich to wole już M122, gdyż jest to wyższy model i pewnie lepiej wykonany i wygląd ma lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RATM Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Generalnie to się nie określiłeś, co do jazdy. edit: te drugie mają jedno spięcie i dwa rzepy dzięki czemu lepiej się trzymają. (no gust gustem, ale wg mnie te co podałem są o wiele ładniejsze ;> ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 3 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Jeśli mówimy o MTB to mogę polecić Spece Sport MTB: http://www.probikes.pl/index.php?item=1090 BTW. Te butki Louis Garneau wyglądają bardzo ciekawie, szkoda, ze mają 2 zamiast 3 rzepów (w opisie aukcji podali chyba wage jednego buta ) :[ Rogelli całkiem fajne, podobają mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Polecam SH-M123 - następca modelu M122. Właśnie je dostałem i są świetne. Moim zdaniem kolorystyka też lepsza niż w poprzednim modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaco69 Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Ja jeżdżę w butach LUIS GARNEAU MULTI LG Tutaj zarówno na szosówce jak i na góralu i spisują się całkiem nieźle - buty uniwersale, przyzwoicie wykonane, ale wszystko zależy jaki preferujesz styl jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik93 Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Właśnie te Luisy fajnie wyglądają, mogą być ciekawe A co do M123 to nie da rady do 250zł, niestety. Te Spece, które pokazał safian też fajnie wyglądają, ciekawe jak w praktyce się spisują. Buty używałbym do normalnej jazdy, treningów i startów w maratonach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Wiem że szukasz do 250zł, dlatego podałem link do sklepu za 245zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micferrari Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 A co do M123 to nie da rady do 250zł, niestety. Jeśli nie dasz rady kupić m123 to kup m122. M122 są naprawdę dobre a od m123 różnią się tylko tym że nie mają dwóch kolców z przodu i kolorystyką nie jest to aż taka duża różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 4 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Te Spece, które pokazał safian też fajnie wyglądają, ciekawe jak w praktyce się spisują. Uzywam je od ~pol roku, na razie super sie spisuja, rzepy trzymaja wysmienicie, sa mega przewiewne, jest o nich sporo opini na forum, wystarczy poszukac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik93 Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Wiem że szukasz do 250zł, dlatego podałem link do sklepu za 245zł Nawet nie chciałem do tego linka zaglądać, bo wcześniej patrzyłem M123 na Allegro i chodzą po 280zł, a tu jak widać jest fajna promocja, naprawdę się opłaca, muszę się zastanowić nad nimi. Ciekawe jak z wytrzymałością, żeby się nie okazało że to jakiś niewypał Shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exist Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Ja tydzień jeżdzę w M122. Są bardzo wygodne i przewiewne. Rzepy porządnie trzymają. Zapłacilem za nie 230 zł. Naprawdę polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miciu22 Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Ja tydzień jeżdzę w M122. Są bardzo wygodne i przewiewne. Rzepy porządnie trzymają. Zapłacilem za nie 230 zł. Naprawdę polecam. Po 2 latach nie trzymają prawie w ogóle, więc jeśli ktoś dużo jeździ, to buty bez klamry są kiepskim pomysłem- 122, to buty, które najszybciej się rozlazły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik93 Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Po 2 latach nie trzymają prawie w ogóle, więc jeśli ktoś dużo jeździ, to buty bez klamry są kiepskim pomysłem- 122, to buty, które najszybciej się rozlazły. No to teraz mi zakręciłeś w głowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Z Louis Garneu do 250zł można mieć już model Terra Grip Koło wtorku powinienem je mieć to napiszę coś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Tak jak pisałem buty dotarły we wtorek tj. dzisiaj. Zdążyłem zrobić krótki 30km przelot i co mogę powiedzieć... porównując do chyba najtańszych butów shimano - sh-md20 których używałem 2 sezony, przede wszystkim od pierwszych metrów czuć bardzo dobrą wentylację w przedniej części buta. Czuć też ich lekkość, md20 przy nich są jak betonowe buciki Rozmiarowo są bardzo podobne do Shimano, przynajmniej w rozmiarze 45, ale mają więcej przestrzeni nad palcami więc pewnie będą zdrowsze dla paznokci. Podeszwa jest wyraźnie sztywniejsza a klocki są wysokie - powinny dobrze oczyszczać się z błota. W komplecie są 4 wkręcane, metalowe bolce i kluczyk do nich. Póki co nie mam żadnych zastrzeżeń, zarówno odnośnie wykonania jak i wygody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fw66 Napisano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Masz możliwość zważenia tych butów LG? Bo M123 wydają się trochę ciężkawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Masz możliwość zważenia tych butów LG? Bo M123 wydają się trochę ciężkawe. Niestety nie mam takiej możliwości. Jeden z forumowiczów prosił o "niestudyjne" zdjęcia więc wrzuciłem kilka tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik93 Napisano 10 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 A ja zakupiłem butki Specialized MTB Sport i także jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomulus Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Również polecam Specialized MTB Sport, jezdze od 2 tyg i jak dla mnie rewelacja http://www.beelinebicycles.co.uk/media/fe7fbd5e/Sport%20MTB%20Shoe%202010.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo001 Napisano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 wiem trochę więcej niż 240, ale mniej niż 290; ale uważam, że warto (mam od 4 tygodni, trasy po 100 km, teren raczej płaski) specialized sport MTB Black Red 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.