Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] Lock Alarm - nowość na AlleDrogo?

winfor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej.

Regularnie przegladam Allegro z ciekawości, aby zobaczyć jakie to zabezpieczenia kupują ludzie dla swoich rowerków. Dzisiaj natrafiłem na coś nowego: Lock alarm. Ciekawie to wygląda. Dostepny jest także film pokazowy.

Myślicie, że warto coś takiego zakupić np. do piwnicy? 130 db to nie mało i cena nie odstrasza :D

Napisano

Podejrzewam, że nie zdążysz dolecieć do piwnicy po usłyszeniu alarmu (jeśli go w ogóle usłyszysz), a mało który złodziej przestraszy się samego dźwięku. Na ulicy tym bardziej - przetnie szybko linkę i pojedzie z wyjącym alarmem, ludzie nawet nie zareagują...

Napisano

Co za pesymiści. :P

W terenie to racja, rozwiązanie słabe, ale w piwnicy bardzo dobre, jak dla mnie. Sam mam aktualnie syrenę w blokowej piwnicy 105 db i daje po uszach - jak się włączy, to słychać w domu na parterze.

Tym alarmem z aukcji bym owinął rower, a te pudełeczko przymocował do podłogi pod szafą. Oczywiście byłoby to dodatkowe zabezpieczenie - drugie to U-Lock przypięty do kotwy.

Przecież nikt normalny nie będzie piłował U-Locka, jak będzie wyło 130 db. :D

Napisano
Przecież nikt normalny nie będzie piłował U-Locka, jak będzie wyło 130 db. :P

To ustrojstwo zacznie wyć dopiero jak zostanie przecięte. A jak już złodziej go przetnie to po prostu ucieknie z rowerem, zostawiając to wyjące ustrojstwo w piwnicy.

Napisano

wg filmiku wynika, ze wyje nawet jak ktoś się do niego dobiera. ciekawe na jakiej zasadzie to dziala.

co do alarmu to co z tego ze twarda linka i glosno wyje, jeszcze zostaje problem rownie mocnego i solidnego przymocowania tej puszki do roweru :P

Napisano

A co sprzedajesz to ustrojstwo? Jak tak to gratuluję wciskania ludziom kitu :)

Taką linkę to się robi jednym cięciem. Pewnie nawet sekator ogrodowy dałby radę, więc nie gadaj, że złodziej ucieknie jak mu zacznie coś wyć. Ludzie się już tak znieczulili, że choćby alarm wył nie wiadomo ile to i tak nikt się nie ruszy.

A tak poza tym to myślący złodziej zrobi obejście, bo pewnie to coś działa na zasadzie obiegu zamkniętego.

Napisano

ale macie problem, kupujesz tą blokadę alarmową i plus jakiś inny łańcuch/sprężynkę/Trelock'a itp.. jako dodatkowe zabezpieczenie, ja korzystam z dwóch zabezpieczeń, jednym tak owijam a drugim inaczej... :)

trochę zabawy, ale ma się już większą pewność niż jako z jednym łańcuchem

Napisano

Ta, sprzedaje :rolleyes: Człowiek da linka do zabezpieczenia, to znaczy, że sprzedaje? ;) Trzymam rower w piwnicy bo muszę i ciągle szukam nowych zabezpieczeń, aby odstraszyć złodziejstwo.

Jak wam się nie podoba temat to w przeglądarce macie przycisk wstecz :voodoo:

Napisano

Przecież nikt normalny nie będzie piłował U-Locka, jak będzie wyło 130 db. dry.gif

Zauważ, że można to zrobić w odwrotnej kolejności :rolleyes:

Napisano

Jeśli musiałbym zostawiać rower w ryzykownych miejscach to z doświadczenia po 4(!) kradzieżach pokusiłbym się o zamocowanie w nim gdzieś trackera GPS

• 11 miesięcy temu...
Napisano

Ale mam pytanie: czy sa jakies tansze rozwiazanie alarmowe, niz to:

http://allegro.pl/yale-lock-alarm-110db-od-dobrerowery-com-pl-i1581343577.html

Juz ostatnio kupilem stalowe zapiecie 120mm srednicy, ale troche sie boje, pracuje w biurze, rower bedzie stal doslownie 5 metrow obok mnie, ale za dwoma parami drzwi, takie rozwiazanie, byloby idealne, zeby zaczelo mi wyc, ale szukam czegos tanszego, do 100zl max. Bez przesady, nie mam roweru za 10tys. tylko za 4, takze nie bede wydawal 300zl na zabezpieczenia.

A jak juz kupie, to na pewno zamaluje wszystko czarnym markerem, zeby zlodziej sie nie zorientowal, ze tam jest alarm, bo jak sie zorientuje, to pewnie zakryje to jakas szmata i tyle. Ale pocieszam sie tym, ze rower stoi w srodku budynku na klatce schodowej i pod domofonem, no i dwa zapiecia beda. Jedno bedzie na alarm, a drugie stalow 120mm.

Dajcie jakies pomysly na cos tanszego, please....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...