mrSpock Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Witam. Kilka dni temu zakupiłem za całe 50PLN w świetnym stanie w/w rower. Chciałbym zrobić z niego single speeda oraz mam pytania odnośnie samych kół. 1. jak wygląda sprawa z rozmiarem koła. W tym rowerze zastosowano koła 27'', znalazłem rożne sprzeczne info - jedni piszą że sa takie same jak 28'' tylko inna numeracja zastosowana. Znalazłem nawet info, ze 27'' jest większe od 28''. 2. czy jeśli zastosuję koła 28'' to nie będzie później kłopotu z ustawianiem hamulców? 3. sprawa wolnobiegu - co muszę zrobić, żeby zastosować jeden tryb. Wystarczy coś takiego http://www.allegro.pl/item1057994700_wolnobieg_1_rzedowy_dicta_15_single_speed_bmx_m30.html , czy do starej piasty konieczne jest inne rozwiazanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elberet Napisano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 koła 27" są większe od tych 28 czyli standardowych.jeśli rama jest pod większe koła, dasz koła mniejsze to hamulce mogą nie sięgać, poszukaj, czasem piszą, że z długimi ramionami są, to powinny styknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.