hubercikxd Napisano 3 Czerwca 2010 Napisano 3 Czerwca 2010 Jak w temacie. Kupiłem od kumpla ten amortyzator(uzywany) i pompóje u kumpla go potem nigdzie nie jezdze tylko wracam do domu. Na nastepny dzien ze 100 lbs mam 60 lbs... I pytanie. Jest on zepsuty czy on tak ma??
Mod Team michuuu Napisano 3 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 3 Czerwca 2010 Pompuje! On tak nie powinien mieć. Mój trzyma już trzy miesiące, ostatnio sprawdzałem - bez zmian. Pewnie do serwisu jak nie robiłeś tego nigdy,albo spróbuj sam, na forum widziałem rady bardziej uczonych w temacie. A jaki przebieg amorka.
Mod Team durnykot Napisano 4 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 4 Czerwca 2010 Jak w temacie. Kupiłem od kumpla ten amortyzator(uzywany) i pompóje u kumpla go potem nigdzie nie jezdze tylko wracam do domu. Na nastepny dzien ze 100 lbs mam 60 lbs... I pytanie. Jest on zepsuty czy on tak ma?? Dla uściślenia-lbs to jednostka masy - więc twierdzenie,że miałeś 100 lbs ( ok. 45 kg) i po krótkim czasie masz 60 lbs ( 27 kg) jest niezbyt zgodne z faktami. Zakładam,że miałeś 100 psi i spadło do 60 psi. Najpierw sprawdzasz ,czy zawór jest prawidłowo dokręcony (śruba główna i sama iglica zaworu). Jesli jest OK, to rozkręcasz komore powietrzną, wlewasz 10 ml oleju 80W, nakąłdasz odrobine smaru na zawór główny,skręcasz,pompujesz i musi działać. Na stronie suntoura jest zresztą filmik ,jak usunąć nieszczelności tego typu.
Mod Team bogus Napisano 4 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 4 Czerwca 2010 W niektórych Raidonach montowane były wadliwe zawory, które przepuszczały. W wielu przypadkach wystarczy wymienić jedynie zaworek i powinno działać. Jeśli nieszczelności są w komorze to już robi się mniej przyjemnie.
Mod Team durnykot Napisano 4 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 4 Czerwca 2010 Bogus, nie ma dramatu- raptem 20 min pracy.
hubercikxd Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Napisano 4 Czerwca 2010 hmmm... Poda ktoś dokładny link filmiku ze strony producenta jak usunąć takie problemy?? a taką komore można w rowerowym kupic??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.