Skocz do zawartości

[amortyzator] do skakania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ważę 70kg, i szukam amorka do skakania, nic poważnego, żadne zawody itp.Chodzi mi o jakieś 1,5-2metrowe dropy, i hopki w lesie.. Myślałem nad DJ 3, doradźcie mi, czy to dobry wybór.. Jeśli nie, to doradźcie mi coś podobnego do 400zł..

Napisano

do 400 zł, pewnie będziesz brał dj 3.

nie wiem jak w 2009, ale ja w dj 3 z 2008r mam w środku tłumik sountora...

mam porównanie dj 3 z 2007r i 2008r i jest duża różnica.

dj 3 z lat <2008 ma tłumienie olejowe.

Napisano

Ja mam DJ3 2009 i jestem bardzo zadowolony mimo iż biorę czasem na dircie hopki prawie 3 metrowe. Polecam. Naprawdę świetny amor z tłumieniem powietrznym - nigdy nie dobije.

• Mod Team
Napisano

Naprawdę świetny amor z tłumieniem powietrznym - nigdy nie dobije.

Klaniam,

Pragne zauwazyc ze ten sztuciec nie posiada zadnego tlumienia czyli wraca sobie jak chce. Taka laska-pogo. Brak dobijania i tlumienie to dwie kompletnie inne sprawy.

Szacunek...

I.

Napisano

i jeszcze jedna poprawka, DJ3 nidgy chyba nie mial powietrza, tylko sprezyne stalowa, przynajmniej tak bylo w tym ktory ja mialem z 08r

Napisano

To chłopaki mówimy chyba o zupełnie innym amortyzatorze. Mojego Marzocchi Bomber Dj 3 pompuje pompką do amortyzatorów. Jest to naprawdę świetny amortyzator. Mój ma 80mm skoku.

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

na pewno mowimy o innym amorze.

http://www.marzocchi.com/template/detailProdotti.asp?LN=UK&idIU=2464&idC=-1&IdFolder=113&idMY=56330&uf=IU&IdOggetto=56410#

Sprezyna stalowa, mechaniczne ustawienie twardosci wstepnej sprezyny, miekka os.

2010 i 2009 bez tlumienia, 2008 ze stalym tlumieniem hydraulicznym oraz z dodatkiem elastomeru do sprezyny. W roku 2006 DJ3 mial sprezyne powietrzna i wystepowala wersja z osia 20mm.

Takze nie ma szans zebys mial 3-ke 2009 na powietrzu...

Szacunek...

I.

Napisano

Acha. Czyli muszę mieć wersje 06? Mam na 100% powietrze. Amor wyglądem nie różni się od tego co dałeś w linku poza 2 cm różnicą w skoku wyglądają dokładnie tak samo.

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

W sumie to sklamalem. Wyglada ze DJ 3 NIGDY nie byl jednostka powietrzna. Mial conajwyzej powietrzna asyste, ustawienie wstepnej twardosci.

Oczywiscie mozesz miec jakis dziwny OEM'owy widel ktory byl jakims nieaftermarketowym, dedykowanym konkretnemu rowerowi sztukiem.

DJ3 w wersji pudelkowej nie wystepowal jako powietrzniak. Tylko z pre-load'em powietrznym w latach 2006 i wczesniej...

Szacunek...

I.

Napisano

Ja kupiłem DJ 3 Air w pudełku nówke. Masz po prostu jakieś stare dane, ponieważ dzwoniłem przed chwilą do kumpla i on też ma DJ3 i jego wersja też jest full AIR. :rolleyes:

• Mod Team
Napisano

Ja kupiłem DJ 3 Air w pudełku nówke. Masz po prostu jakieś stare dane, ponieważ dzwoniłem przed chwilą do kumpla i on też ma DJ3 i jego wersja też jest full AIR. :036:

Nie ja mam dane nie tegez ale starona Marcoka jest cos nie tegez w takim razie. Jesli przesledzisz roczniki i modele to stwierdzisz ze nie ma tam takiego wynalazku jak DJ3 ze sprezyna powietrzna. Conajwyzej z powietrznym ustawianiem naprezenia wstepnego...

Powietrzne sa, a i owszem, ale od 2-ki wzwyz...

Ponownie powtarzam, cytuje za strona Marcoka. Tak z ciekawosci to chetnie bym zobaczyl gdzie mozna kupic to cos co oficjalnie nieistnieje :)

Szacunek...

I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...