Skocz do zawartości

[transport]Z Polski do Francji

nikodem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam poszukuje taniego transportu z Polski (dokładniej z Poznania) do Francji (okolice Lyonu)

W grę wchodzą wszystkie formy. Ma być w miarę tanio i wygodnie. Nie chcę miliona przesiadek.

Podobno istnieje jakieś połączenie Lotnicze z Berlina do jakiegoś lotniska niedaleko Lyonu. Jednak nie mogę go znaleźć...

Może ma ktoś jakieś doświadczenie w takich sprawach i jest w stanie mi jakoś pomóc?

Napisano

Według mnie to najlepiej z Poznania do Paryża samolotem (bez bagażu, tylko z podręcznym - 10kg- to zmieścisz się w 200zł) a potem w szybką banę (bilety w granicach 50 euro, ale jak się wcześniej zarezerwuje to i za 30 można podobno wyrwać). Cała podróż to trochę ponad 4 godziny - oczywiście trzeba dodać czas oczekiwania spędzony na lotnisku i dworcu.

Napisano

a czy w Paryżu będę musiał przemieszczać się metrem z lotniska na dworzec TGV? Bo w "planie" TGV jest niby stacja na jakimś lotnisku ale ma ono inną nazwę, niż lotnisko na które latają samoloty z Poznania. :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...