dwcr Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Chcę wymienić Tourneya z mocowaniem na hak na Alivio. Szukałem trochę w google i dowiedziałem się że mogą być problemy z mocowaniem. Moje pytanie brzmi jak zamocować Alivio, co trzeba dokładnie zrobić? Kasetę mam 7 rzędową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew954 Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 po pierwsze jaką masz ramę? Skoro masz tourney na hak to, to wskazuje na to że posiadasz hak przy ramie więc nie powinno być problemu z zamocowaniem alivio która też jest przykręcana na hak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 http://allegro.pl/item1061364700_hak_do_przerzutki.html Dzięki temu ustrojstwu można zamoncić przerzutkę na śrubę w ramie która nie jest do tego przystosowana. Ja sam tego uzywam bo mam nie wymienny hak i mi sie gwint skonczył. Blacha ma 4mm grubości wiec moze to wpłynąć na zmiane w zakresie 1-2-3 z tyłu. U mnie 2 i 1 średnio przez to działać chcą ale poza tym wszystko działa jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javman Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 no alivio na hak wlasnie tak wygląda oto jak to u mnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrew954 Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 jeśli nie ma zjechanego gwintu w oryginalnym haku to ten adapter z allegro nie będzie potrzebny, no a jeśli już by był potrzebny to nie wiadomo czy kolega nie ma w swoim rowerze pionowych haków trzymających koło bo wtedy to rozwiązanie raczej nie zda egzaminu no chyba że przymocuje przykręcając tylko nakrętką na osi ale wtedy będzie mogło się przekręcać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwcr Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Mam bardzo podobnie jak na zdjęciu w poście 5. Chyba nie powinno być problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zurawa123 Napisano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 też tak mam mój model to md410 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.