Gość MooR Napisano 7 Września 2005 Udostępnij Napisano 7 Września 2005 A wiec ciag dalszy moich batalii z korbami. W moje chytre łapska wpadła okazja !! okazja ta wyglada tak : korba Race Face,Ride XC (9speed) 22/32/44T + wkład suportu Race Face SRX 113mm pod mufę 68mm/73mm i to wszytsko nowe..po atrakcyjnej cenie..i moje pytanie czy ta korba jest czegoś warta.. to chyba najniższy model RF potrzebuje korbe do ostrej jazdy w terenie..!! owe korby są stosowane w konach coiler juz od dwóch sezonów(2004 ,2005) a także w jakimś modelu Giant'a XTC 2006 z którego zresztą została wymontowana i czy ta korba jest odpowiednia dla mnie dosc ciezkiego człeka (80kg) czy da rade ??..ale z rdugiej strony to Race Face wiec może moje obawy są zbędne !! prosze o wasza opinie na ten temat ;] thx z góry !! ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość MooR Napisano 7 Września 2005 Udostępnij Napisano 7 Września 2005 oto ona http://www.bike2build.nl/fotogroot/rf05ridexcb.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 7 Września 2005 Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Jeżdżę na RaceFace EvolveXC jest trochę podobna do RideXC. Nie widziałem jeszcze złamanej korby RaceFace więc o wytrzymałość możesz się nie martwić. Oś mam taką samą jak Ty i też sprawia wrażenie wytrzymałej - znam kolesi którzy jeżdzą na tych ośkach w DH i bardzo sobie je chwalą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 30 Października 2008 Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Temat "troszkę" stary, ale mam pytanie do użytkowników(o ile jacyś są). Czy to prawda że kostka prawej nogi po przejażdżce na tejże korbie nie posiada już skóry? Czytałem też, iż żaden łańcuch nie może sobie z nią poradzić? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos Napisano 26 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Witam przejechałem na niej ok 8000 i kostki mam OK ale faktycznie można zahaczyć o ramię korby. Blat (tylko jego używam) z łańcuchem PC-48 może wytrzyma 10k a potem oba do wymiany pozdrawiam z Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.