Skocz do zawartości

[Korba] Race Face Ride XC czy warto ??

Gość MooR

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec ciag dalszy moich batalii z korbami. W moje chytre łapska wpadła okazja !! okazja ta wyglada tak : korba Race Face,Ride XC (9speed) 22/32/44T + wkład suportu Race Face SRX 113mm pod mufę 68mm/73mm i to wszytsko nowe..po atrakcyjnej cenie..i moje pytanie czy ta korba jest czegoś warta.. to chyba najniższy model RF potrzebuje korbe do ostrej jazdy w terenie..!! owe korby są stosowane w konach coiler juz od dwóch sezonów(2004 ,2005) a także w jakimś modelu Giant'a XTC 2006 z którego zresztą została wymontowana :) i czy ta korba jest odpowiednia dla mnie dosc ciezkiego człeka (80kg) czy da rade ??..ale z rdugiej strony to Race Face wiec może moje obawy są zbędne :)!! prosze o wasza opinie na ten temat ;] thx z góry !! ;]

Jeżdżę na RaceFace EvolveXC jest trochę podobna do RideXC. Nie widziałem jeszcze złamanej korby RaceFace więc o wytrzymałość możesz się nie martwić. Oś mam taką samą jak Ty i też sprawia wrażenie wytrzymałej - znam kolesi którzy jeżdzą na tych ośkach w DH i bardzo sobie je chwalą.

• 3 lata później...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...