lukes Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Witam, mam dylemat. Rower AM prawie gotowy. Na razie wrzucę do niego Elixiry z innego roweru, ale zastanawiam się nad nowymi hamulcami. Z przodu będzie tarcza 180mm, z tyłu 160mm. Jak sprawują się hamulce Shimano XT ? Wydaje się że cenowo są naprawdę atrakcyjne. Co wybrać dla gościa ok. 95 kg wagi? Zależy mi na dobrej moculacji, niezawodności i jeśli się da to niedzwonieniu tarcz Zakres cenowy, powiedzmy ok 1500zł za komplet (przód + tył) maks. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Skoro rower AM to może nowe Sainty? Albo chociaż na przód Saint a na tył XT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Do roweru AM Elixiry spokojnie wystarczą, nawet z zapasem, wątpię żeby XT lepiej sobie poradziły, Saint to po prostu przesada. U mnie przy podobnej wadze Juicy sobie radziły, a zaciski na Elixiry zmieniłem głównie z ciekawości, faktycznie moc kompletu - klamka Juicy + zacisk Elixir jest spora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 XT na pewno wystarczy ale jak dla mnie ma średnią modulację , dużo dużo słabszą niż w Saincie 2009 i ten hamulec Ci właśnie polecam ! Warto dopłacić i mieć spory zapas mocy , pozatym takie hamulce nie tracą na cenie i zawsze można je dobrze sprzedać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.