Skocz do zawartości

[Rower] KTM Lycan 4.0 2010

infinity2828

Rekomendowane odpowiedzi

Witam To mój pierwszy post na tym forum. Na imię Mam Alek i pochodzę z małej miejscowości Uraz pod Wrocławiem .

Teraz do sedna . Znalazłem KTM Lycan 4.0 model 2010r. Nówka za cenę 3.500zł . Nie ukrywam ze to był by pierwszy rower z tak wysokiej półki w moim życiu. Wcześniej troszkę śmigałem zupełnie amatorsko i rekreacyjnie ale mam zamiar troszeczkę to zmienić . Teraz mam właśnie dylemat czy ten rower jest wart tej kasy ?? Wiem tez ze jego cena katalogowa to dobrze ponad 7 tys. Ale cena to nie jakość.

Ten sam sprzedawca ma tez za 3 tysiące Rower HT SAVAGE 4.0 model 2010r Na temat którego nie mogę nic znaleźć w sieci. Osprzęt w obu jest bardzo podobny ale nie mam dokładnego opisu technicznego do HT nie znam tej firmy i nie wiem czy i on jest wart tej kasy . Proszę o radę . Który kupić ?? Zaznaczam ze rower będzie wykorzystywany sporadycznie w górach a częściej leśne ścieżki i szlaki.

Dziękuję i pozdrawiam wszystkich

Lycan to bardzo przyzwoity rower, zwłaszcza za taką cenę jaką podajesz (w czym tkwi haczyk?). W zupełności powinien wystarczyć do jazdy jaką opisujesz tylko zastanawia mnie, czy potrzebujesz fulla, skoro chcesz go używać na leśnych ścieżkach, które zakładam, że będą w miarę płaskie i mało kamieniste. Fakt, że komfort jest znacznie wyższy, ale nie lepiej pomyśleć o czymś z twardym tyłem? Jeśli chodzi o drugi rower, który podałeś to niestety nie mogę go odnaleźć więc się nie ustosunkuję :/

Bardzo fajny rower. Za tę cenę jak najbardziej warto. :) Faktycznie, ciekawe, że tak tanio. No ale jeśli tak jest jak piszesz, to nic tylko brać. Tomash co do wątpliwości (czy potrzebujesz fulla, skoro chcesz go używać na leśnych ścieżkach, które zakładam, że będą w miarę płaskie i mało kamieniste) , czy potrzeba fulla - ja odpowiadam - dla kogoś kto ceni komfort, chce czerpać wiele frajdy z jazdy w terenie (a tym bardziej w górach) i może przeboleć ciut większą masę bo nie ma zamiaru zdobywać pudła na zawodach - to tylko full. Sam to przerabiałem i już 3-ci sezon śmiagam na full'ach. Nie wrócę do ht. Do tego, z jakiej racji zakładasz, że ścieżki będą w miarę płaskie i mało kamieniste, skoro było napisane chociażby o sporadycznych wyprawach w góry? <_< A jak dla mnie to, że ścieżki są mało kamieniste czy płaskie, a np usiane korzeniami - jak to bywa choćby na Jurze jest wystarczającym powodem do kupna miękkiego tyłu.

Nie wiem skąd pytanie o to, czy potrzeba komuś full'a, kiedy dana osoba pyta o wybór między dwoma full'ami. :teehee: (chyba, że się mylę, ale znalazłem model savage 5.0, który jest fullem, więc pewnie 4.0 analogicznie - tylko na lepszym osprzęcie.)

Skoro wyposażenie jest podobne, a o firmie HT wiadomo niewiele - to zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będzie firmowy KTM. :)

Rower kupiony KTM -oczywiście Póki co muszę dopompować amorki ale już jestem bardzo zadowolony.

Cena bardzo atrakcyjna -powiedzmy ze bez haczyków :D Rower nówka (igła )

Pisząc -ze nie mam dokładnych danych jeśli chodzi o HT miałem na myśli ze nie znam szczegółów technicznych. Takie sprawy jak amor czy damper oczywiście rozpoznałem na zdjęciach i sprawdziłem co i jak - skok ,opinie

Oczywiście dlatego Full ze już sztywniaka miałem Amortyzacji nigdy za wiele ;). Myślę ze nie będę żałował tego zakupu choćbym w Górach nie za często bywał z racji tego ze mam mało czasu a dużo zainteresowań- Tuning (Mazda Xedos B6),akwarystyka ( 1300 L Black Water )

Dzięki za odpowiedzi i myślę ze jeszcze nie raz to forum Mi i mojej Młodej pomoże za co już dziękuję

Quba66 ja się z tobą w zupełności zgadzam co do jazdy na fullu. Sam co prawda na swoim zrobiłem ledwo 60 km, ale już widzę, że na twardego go nie zamienię. :) Powiedziałem co sądzę na temat zakupu KTMa i zapytałem o potrzebę kupna fulla po prostu po to, aby usłyszeć co sam zainteresowany na ten temat myśli. Pisze, że ma zamiar zacząć jeździć, więc wyraziłem swoją opinię na ten temat i podałem alternatywne rozwiązanie. Nie mam wcale zamiaru na siłę wmuszać w niego twardziela. ;) Teraz wiem, że infinity2828 miał już HT i dobrze wie co chce więc zauważam błąd w swoim rozumowaniu i obiecuję, że więcej tak nie będę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...