matis1906 Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Witajcie.Mam rame specializeda hardrocka z 2008r Kiedyś w nocy wracalem do domu i spadł mi łańcuch na korbie,zaczepił się o rurę dolną trójkąta.zaciął się na rurze.myslałem że to tylko co najwyżej obtarcie,na drugi dzień zauważyłem coś okropnego...zauważyłem okrutnie głęboką rysę w dolnej rurze. wysokość ok 1,3cm natomiast głębokość ok 2 mm !! Wydaje mi się że to bardzo osłabiło konstrukcję tylnego trójkąta.Dobrze że nie zrysowało na wylot(choć wydaje mi się że niewiele brakuje). Czy da sie coś z tym zrobić ?? Jakoś wzmocnić? Wymiana ramy nie wchodz w grę,mam do niej spory sentyment Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Podpinam się do tematu. Miałem podobny problem i to nie raz. Łańcuch spadł i wkręcił się pomiędzy tylną rurkę trójkąta a korbę. Zrobiło się kilka rys, dosyć dużych i głębokich. Lekko przetarłem papierem ściernym i jeżdżę dalej. Chyba to nie osłabia ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Już nie popadajcie w panikę. W tym miejscu każdy ma jakieś rysy i zdziwiłbym się gdyby tak nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Mi w tym miejscu łańcuch ponacinał ramę że ho ho. Szczęśliwie tam akurat mam masywne profile od tylnego trójkąta. Zauważyłem to...rok temu w kwietniu po maratonie krakowskim, masakra błotna wcinała mi łańcuch co drugi kilometr. Mija rok od tego momentu, jak to się zaczęło pojawiać, rama przeszła swoje po górach, nic się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 No mi też łańcuch powcinał sie w ramę i to dość ostro. ( w ogóle dlaczego tak się dzieje ). Stwierdziłem że to nic poważnego ale zobaczyłem na forum temat taki to postanowiłem się podpiąć i upewnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis1906 Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Schwefel - nie popadam w panikę,poprostu zapytałem czy to nie osłabiło mi trójkąta,od tego jest forum. Coż ,zostawie tak jak jest.Przekonam się sam czy rama nadaje się do dalszego eksploatowania. Jeżeli coś by sie zmieniło to na pewno poinformuję was o tym.Szkoda jednak że tak mocno ciągnąłem za łańcuch,to spowodowało takie uszk. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.