Skocz do zawartości

[rama] Kross Team Edition 2008

LeoDogg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poza tym Kross nie produkuje 20" tylko 21" jeśli już, Rulez to potwierdza.

Jesteś pewien? Od 2009 widziałem "dwudziestki" Kross'a.

Napisano

Tu jest rozmiarówka,Level A2 to geometria z 2008 roku, 21" to jak byk 53 cm.

590 mm. górnej rury po osi = 608,7 horyzontalnie .

geo2a.jpg

Napisano

Po pierwsze wiem , że cal = 2,54 cm :o

druga sprawa to jeżeli to jest 21 cali to faktycznie za dużo, no trochę szkoda.

Mam jeszcze pytanie czy mierząc ramę a konkretnie jej rozmiar mierzymy od środka suportu do środka górnej rury, czy od środka suportu do krawedzi rury podsiodlowej ( zacisku sztycy ) ?

Po trzecie dlugość gornej rury ni jak nie przekracza 60 cm, jest 59 z ogonkiem.

Po czwarte Kross robi ramy w rozmiarach parzystych i nieparzystych. Jak najbardziej są ramy 20 calowe.

Napisano

xx do 2008 rozmiary nieparzyste (17 19 21)

2009 i 2010 rozmiary parzyste (16 18 20)

wg mnie lepiej jak producent ma rozmiary 17 19 21, jakos lepiej dopasowac jest, bo jak ktos ma 184 cm wzrostu to brac 18 czy 20??? wszyscy mają taki dylemat, popi...olca można dostać

Napisano

Dzisiaj pojeździłem trochę na teamowym Levelu A6 w rozm. 21 cali. Jak dla mnie to ok, mam 181 cm wzrostu i dość dlugie nogi. Ramka zostaje u mnie, dokupię tylką cieńszą sztycę i przekladam osprzęt.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Trochę jednak tak. Powinienem mieć rozmiar 19, ewentualnie 20 cali. Na upartego mógłbym jeździć, ale wiązałoby się to z inwestycjami w osprzęt. Sztyca, przednia przerzutka nie pasują mi od mojego Cubea. Na przyszły sezon i tak kupuję nowy rower ( też Cube :thanks: więc nie ma to sensu, w tym sezonie mam zaplanowane jeszcze tylko dwa starty , więc gra nie warta jest świeczki. Teraz wyjeżdżam na urlop i kasa się przyda. Zachęcam do licytacji, drugą taką będzie ciężko znaleźć o ile w ogóle jest jeszcze jakaś :)

Napisano

No to ja się dołączę do dyskusji:

Jest sens licytacji przy 186 cm wzrost/90 długość nogi?

Teraz jeżdżę na 18 meridy (max wysunięta sztyca) i co ciekawe, jeszcze tak źle nie jest (wszystkie założenia regulacji spełnione, tj. kolano lekko ugięte przy minimalnym położeniu korby etc.)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...