Skocz do zawartości

[rama] Kross Team Edition 2008

LeoDogg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam okazję kupić ramę KROSS TEAM EDITION z 2008r. rozm. 19 cali, malowana jest na biało-czerwono jest to model na którym w tym sezonie śmigał cały Kross Racing Team, ramy nie widziałem jeszcze. Ma ktoś może info z czego ta rama jest, ile waży ?

Polecacie ją ?

Napisano

Zgadza się, mogę ją odkupić od byłego team managera Racing Teamu Krossa, z tym że ona jest biało-czerwona. Materiał to Scandium - tak mi powiedział. Ciekawy jestem ile waży i czy warto. Gość zamówił dla teamu niecałe 10 sztuk tej ramy i jeden rower miał dla siebie, sam w teamie nie był. Już nie pracuje w Krossie - rama została.

Napisano

Czy firma Kinessis tego się nie dowiedziałem Jutro albo pojutrze mam oglądać tą ramę. Podobno jest tylko lakier starty na tylnych widełkach od łańcucha. Wiem tylko, że on specjalnie ją gdzieś zamawiał dla tego teamu. Chce za nią 300 PLN. Ciekawy jestem jaka waga, typ powiedział , że około 1300 g.

Napisano

z tego co wiem ta rama nie byla ogolno dostepna w sprzedazy

tylko wlasnie kross racing team mial do niej dostep

a wyglada chyba tak :

http://www.kross.pl/uploaded_images/img_jqeBZT.JPG

nie wygląda tak. i nie jest to rama z scandium.

na zdjęciu jest prototyp ramy carbonowej Krossa.

Pierwsza rama Kross racing teamu byłą aluminiona i była troszkę cięższa od Boplight Maraton team. Widziałem te 2 ramy połamane, jedną przez Zonia, a drugą przez jednego z braci Rękawków..

Napisano

Jutro może ją już będę widział. Gość mówił właśnie , że bracia Rękawek na nich śmigali. Tylko w takim razie jak z wytrzymałością ?

Miał w ogóle ktoś doczynienia z tą ramą ???

Napisano

Mam tą ramę już w domu do obejrzenia. Wygląda dobrze. Wymiary to:

górna rura - 59 cm,

podsiodlowa - 53 cm

dolna - 69 cm

zaraz wrzucę fotki

waga - 1470 gram

Napisano

Kolego sympatyczny, wrzuciłem wymiary a to , że gość mówił że to ma być 19' to inna kwestia.

Ramę na razie wziąłem do obejrzenia, miała być 19' ja mam 181 cm wzrostu.

Napisano

hmm, czytam ten cały temat i jednej rzeczy nie widze-

jak jeszcze kross miał tą starą stronę WWW, nie tę co teraz w zakładce Kross Racing team były sylwetki zawodników

i jeden z nich miał jako swój rower podany A8, troche inny niż seryjnie produkoway

RAMA KARBON malowana tak jak ten a8

http://sklep.rower.com/products/big/807.jpg

na pewno karbonowa była bo miała inną głowke niż ten a8 i "karbonowate" kształty tylko malowanie takie same

cały xtr, crossmax'y itp

zdaje mi sie ze to byla teamowa rama kross zanim zrobili tego A+ team edition

może wczesniej była z alu ale ta (rocznik to był chyba 09) była karbon

Napisano

Myślisz, że jak ze Scandium, to jest jakaś wielka różnica, jak mam ramę ze Scandium Eastona i jazda na niej nie różni się w praktyce od ramy aluminiowej, waga Krossa też nie jest zachwycająca jak na ramę Scandium, tak duże rozmiary ram są raczej mało chodliwe ...

Napisano

Wielkość ramy określa się po wysokości rury podsiodłowej, to implikuje wysokość rury górnej, ta rama ma 530 mm = 21" i to jest za dużo dla ciebie (sam mam podobny wzrost) , i nie ma się co łudzić, po prostu przyjmij to do wiadomości, to dla ciebie żadna okazja .

Nawet widać po fotach, że to duży rozmiar, zero slopingu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...