RedBaron Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Cześć Mam rower crossowy i sportowym wyglądzie. Potrzebuje ciuchów do turystyki na trasy od 30 do 100 km. Ostatnio w dehatlonie mierzyłem spodnie kolarskie (długie getry na szelkach) za niecałe 100 zł, Spodnie są firmy która zowie się between, czy jakoś podobnie Ponieważ mam rower sportowy, to głupio mi i nie wygodnie jeździć na nim w zwykłych dźinach, czy czymś takim, w czym chodzi się na co dzień. Z kolei mierząc spodnie kolarskie w dehatlonie krepowałem się wyjść z przebieralni bo były bardzo przylegające i zwyczajnie się wstydziłem że będą dziwnie wyglądał bo nigdy czegoś takiego jak getry nie miałem na sobie i dziwnie się czułem kiedy tak wszytko mi się uwypuklało 1) Czy takie spodnie powinny być bardzo przylegające tak że czuję na nogach i w kroczu lekki ucisk zwyczajnie w nich stojąc, czy tak ma być czy trochę się rozejdą ? 2) Czy ktoś ma spodnie firmy between czy w ogóle warto je kupować czy lepiej dołożyć trochę i kupić coś nieco z wyższej pułki? 3) Mając takie przylegające długie getry kolarskie czy nie czujecie się głupio jak np jadąc na trasie trzeba wejść do jakiegoś marketu i kupić np coś do picia, a getry wam się wrzynają tu i ówdzie uwypuklając to i owo. ? 4) Czy między rozmiarem S a rozmiarem M takich getrów jest też różnica w długości nogawek ? Dzięki za rady
Mod Team michuuu Napisano 2 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 2 Czerwca 2010 1/Spodnie kolarskie są przylegające. Jedną z przyczyn jest to że wtedy dobrze odprowadzają wilgoć z powierzchni skóry. 2/Lepiej dołożyć i kupić np. Rogelli, Novatex . Chcesz z pampersem? Warto bo dupsko nie boli. 3/Popatrz dookoła ilu jeździ w obciślakach, dużo. Długie luźne będzie łapał łańcuch. Nie przejmuj się ,osioł będzie się nabijał że jedziesz rowerem a nie bm-ką. 4/Różnica jest wszędzie więc również w długości. Strój kolarski jest w większości przylegający, ale jak się będziesz źle czuł to nic na siłę.
Zymelka Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Miałem te same obawy Też jak przymierzyłem spodnie to nie wyszedłem z przymierzalni tylko sobie odpuściłem Ale powiedziałem sobie że kupię ze względu na wygodę i nie żałuję. Od tego czasu jakoś zauważam więcej ludzi w takich spodenkach i uważam że to normalne Ja kupiłem Rogelli i nie żałuję swojej decyzji. Kupiłem 3/4 i teraz przymierzam się jeszcze do zakupu długich ale lekko ocieplanych na chłodniejsze dni. Kupuj, nie będziesz zawiedziony. Tylko weź z dobrą wkładką (profilowaną) a nie jakimś kawałkiem pianki
bialek Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Mam długie getry na szelkach Rockridera, ale kupiłem je na Allegro. Miałem obawy co do rozmiaru, ale jest ok. Co do wyglądu mogę powiedzieć jedno - mam wy######ane co kto myśli. Wiem do czego zostały stworzone i temu służą. Nie mój problem, że niektórzy nie są w stanie tego pojąć.
Przeor Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Jak ma się co uwypuklać to po co to ukrywać A tak na poważnie, jak się nie przejmujesz co inni o tym sądzą to przeszkadzać Ci to nie będzie. Co do ucisku - przylegać do ciała powinny ale nie powinieneś odczuwać jakiegoś ucisku, który wpływa na komfort noszenia. Ja o swoich ciuchach kolarskich nie pamiętam podczas użytkowania. Są po prostu wygodne i żadnego dyskomfortu nie odczuwam. Warto poprzymierzać kilka modeli, najlepiej różnych firm, bo wtedy jest większa szansa, że dopasujemy coś do siebie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.