Norrec Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Witam! Pytanie będzie może troche dziecinne. Osatnio zerwał mi się łańcuch w momencie dojeżdżania do skrzyżowania, jechałem bardzo wolno przerzuciłem z 2-4 na 1-4. Czy bezpieczne będzie wstawienie w miejsce pękniętego ogniwa spinki ze Srama ? Czy też może wymienić cały łancuch?(przebieg nieco ponad 500km) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 2 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 To zależy z jakiego powodu łańcuch się zerwał, jeśli była to korozja (przy takm przebiegu nie ma co mowic o zmeczeniu materiału), lub jesli ostrzej jezdzisz to w trosce o zdrowie lepiej wymienic. W przeciwnym wypadku gdy nie widac zadnych uszkodzen lancucha zakladaj spinke :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norrec Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Dzięki więc chyba pozostanę przy tej spince ;] Może był to mój błąd przy przerzucaniu coś w stylu zbyt szybkiej zmiany biegu... Trzeba trochę podszkolić technikę jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxalis Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Zaczynam mieć wrażenie, że do rowerów w fabrykach wsadzają jakieś badziewne łańcuchy, bo niby jak wytłumaczyć, że zrywają się one tak szybko, Tobie po 500km, w moim przypadku w ciągu 300 pierwszych kilometrów zerwał się dwa razy, wtedy łańcuch wymieniłem na nowy i już się takie cuś nie zdarzyło, przecież nagle po zmianie łańcucha nie zmieniłem radykalnie techniki jazdy, a nowy łańcuch wytrzymał póki co kilka tys. km bez usterki. Mam przynajmniej dwóch znajomych którzy mieli podobne przypadki, może to tylko pech ale dziwne to trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.