malpi5 Napisano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Witam! Pisze w imieniu kolegi. Chcę zakupić hamulec hydraluliczny na przód i mam dylemat pomiedzy w/w trzema hamulcami. Najbardziej mnie zaskoczyła Magura Marta Sl carbon bo zawsze myślałem że to hebel mocno z wyższej półki o którym nawet nie powinienem myśleć , a tu znalazłem taką aukcje na allegro : http://allegro.pl/item1055427698_promocja_magura_marta_sl_carbon_180mm_nowa.html Czy tu nie ma jakiegoś przekrętu ? czy to nie jest troche za tanio ? Maxymalnie mogę przeznaczyć na hamulec 500zł czyli tyle ile kosztuje Elixir Cr. Jeżdżę po lesie ale bez większych extremów , można to nazwać lekki Fr czasem jakaś hopka i tyle ale wymagam od hamulca szybkiej reakcji i dużej siły hamowania i żebym nie musiał się nimi za wiele zajmować :-) Który z tych hamulców najlepiej będzie spełniac moje oczekiwania? I czy jest na tyle duża różnica pomiedzy Avidem Juicy 7 a elixirem ? warto dopłacać jakby co ? Pozdrawiam ! Paweł! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Na Marcie nie jeździłem ale uważana jest ona za hebel stricte do XC, ogólnie nie ma dobrych opinii. Elixira mam, na Juicy jeździłem. Jak dla mnie Juicy działa w systemie binarnym w porównaniu z Elixirem, siła podobna ale Elixir jest na mniejszej tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpi5 Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Czyli Martę odrzucić ? Nie na da sie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Z tych wszystkich Elixir CR , ale od siebie polecę Shimano Sainta 2009 ( mega moc , jeszcze większa modulacja oraz absolutna niezawodność ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.