olaff28 Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 Dzisiaj podczas zjazdu na asfalcie przy prędkości ok.60 km na godzinę,przód roweru wpadł w dziwną wibrację.Wyglądało to tak, że kierownica i przednie koło zaczęło wibrować na boki a rower zaczął jechać wężykiem.Miałem wielkie szczęście że do zakrętu zdołałem wyhamować,bo na pewno wylądował bym w rowie.Dodam ze rower mam od roku, i jest to taki drugi przypadek.
DonSerdel Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 Przedewszystkim sprawdz czy wszystko jest dokrecone, ped moze wyzwalac pewne wibracje ktore przy malej predkosci sa niwelowane sila miesni rak, po drugie warte zerknac czy opona jest w ok, i czy kolo nie ma centry. To jedyne mozliwosci jak na moj gust. Choc wydaje mi sie ze to glownie moze byc opona badz kolo (zdarzylo mi sie jechac 80km/h z poluzowana kierownica lekko i wibracji nie bylo, za to jak zobaczylem na dole ten mankament to sie przezegnalem Jesli stalo sie to przy hamowaniu moze byc to wina hamulców ale raczej u Ciebie inna sytuacja.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.