Skocz do zawartości

[rower]dziwne wibracje

olaff28

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj podczas zjazdu na asfalcie przy prędkości ok.60 km na godzinę,przód roweru wpadł w dziwną wibrację.Wyglądało to tak, że kierownica i przednie koło zaczęło wibrować na boki a rower zaczął jechać wężykiem.Miałem wielkie szczęście że do zakrętu zdołałem wyhamować,bo na pewno wylądował bym w rowie.Dodam ze rower mam od roku, i jest to taki drugi przypadek.

Napisano

Przedewszystkim sprawdz czy wszystko jest dokrecone, ped moze wyzwalac pewne wibracje ktore przy malej predkosci sa niwelowane sila miesni rak, po drugie warte zerknac czy opona jest w ok, i czy kolo nie ma centry. To jedyne mozliwosci jak na moj gust. Choc wydaje mi sie ze to glownie moze byc opona badz kolo (zdarzylo mi sie jechac 80km/h z poluzowana kierownica lekko i wibracji nie bylo, za to jak zobaczylem na dole ten mankament to sie przezegnalem :) Jesli stalo sie to przy hamowaniu moze byc to wina hamulców ale raczej u Ciebie inna sytuacja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...