kubzys Napisano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 składam rower i nie wiem jaka forma robi dobre tarczówki. interesują mnie tarczówki linkowe. jak macie jakieś przykłady to podajcie linki albo nazwę firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 W jakiej cenie? Najlepsze mechaniczne to Avidy BB7 (w zestawie z tarczą ~250zł).Skoro składasz rower, może warto założyć zbiorczy temat z całym zestawem. Byłoby wygodniej i dla Ciebie i dla innych aby Ci doradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Avid BB5 i BB7 - myśle, że one głównie bedą się tutaj pojawiać wśród tarczówek mechanicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubzys Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 dzięki za odpowiedzi. ale te 250 zł to za przód i tył czy pojedynczo? w jakim dziale założyć ogólny temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 To cena za jeden hamulec, rozejrzyj się po sklepach/allegro to zobaczysz jak się kształtują ceny.Co do założenia nowego tematu, myślę że to jest odpowiedni dział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Tylko AVID BB7 + SD-7 jest całkiem inny niż bb5 które i tak jest cienkie . w BB7 zaletą są 2 ruchome tłoczki , możliwość ustawienia oraz klocki takie same jak w Juicy a one mają dość dużą powierzchnie i nie ścierają się tak szybko jak te z bb5 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 No to czas jednak przenieść i co dziwne temat o hamulcach, powinien być w dziale... o hamulcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Tylko AVID BB7 + SD-7 jest całkiem inny niż bb5 które i tak jest cienkie . w BB7 zaletą są 2 ruchome tłoczki , możliwość ustawienia oraz klocki takie same jak w Juicy a one mają dość dużą powierzchnie i nie ścierają się tak szybko jak te z bb5 . W BB7 jest możliwość regulacji odległości obu klocków od tarczy. Ruchomy jest tylko 1 klocek. Regulacje BB7 i Juicy nie mają ze sobą NIC wspólnego, więc nie wprowadzaj innych w błąd! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Z tego co mi się zdawało w BB7 były ruchome 2 klocki , skoro tak nie jest przepraszam za mój błąd . BB7 porównałem do Juicy tylko względem klocków , a nie regulacji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Racja, pod względem klocków BB7 znacznie przewyższa BB5, który ma klocki o dwukrotnie mniejszej powierzchni. Dzięki temu znacznie mocniej hamuje i klocki starczają na dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.